İşsiz hastanın kaplıca tedavi parası da devletten

Doktoru tarafından kaplıca tedavisine gönderilen işsiz hastalara Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) müjdeli haber geldi.

İşsiz hastanın kaplıca tedavi parası da devletten
İşsiz hastanın kaplıca tedavi parası da devletten
GİRİŞ 01.06.2017 12:15 GÜNCELLEME 01.06.2017 12:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SGK, ülke genelindeki 240 kaplıca tesisindeki tedavilere ait yol, gündelik ve refakatçi giderlerinin kurum tarafından karşılandığını duyurdu. Genel Sağlık Sigortası (işsizlere tanınan sosyal güvenlik hakkı) kapsamında bulunan kişilerin tedavi oldukları tesisin Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni almış olması gerekiyor

Sağlık Bakanlığı'ndan işletme izni almış; Yalova'dan Kahramanmaraş'a, Bursa'dan Yozgat'a, Kırşehir'den Afyonkarahisar'a, Kütahya'dan Sivas'a ülkenin dört bir yanında hizmet veren 240 kaplıca tesisinin kapısı işsiz hastaların tedavisine ücretsiz olarak açıldı. SGK, tedavi bedelini ödediği kaplıcalarla ilgili bir duyuru yayınlayıp kaplıca listesini güncelledi. SGK, Mayıs ayı sonu itibariyle güncellenen listede yer alan 240 tesisteki tedavi masraflarının karşılanacağını, diğer tesisler için herhangi bir ödeme yapılmayacağını bildirdi.

SGK'dan yapılan açıklamada, "Sağlık Uygulama Tebliği'nin '2.4.4.J - Kaplıca Tedavileri' başlıklı bölümünün 3'üncü maddesinde, 'Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebilirler. Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilmeyen kaplıcalarda tedavi görenlerin, kaplıca tedavilerine ait bedeller kurumca karşılanmaz' hükmü bulunmaktadır. Hüküm doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden genel sağlık sigortası kapsamında bulunan kişilerin kaplıca tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi giderleri kurumumuzca ödenmektedir. Bu itibarla, Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine ait güncel liste internet sitemizde yayımlanmaktadır" denildi.

YORUMLAR 5
  • tarık akın 6 yıl önce Şikayet Et
    hükümet T.C. tarihinde görülmemiş hizmetler yapıyor, millet mal mal yorum yapıyor. vatan haini kavramı çok geniş çook...
    Cevapla
  • işsizBilimAdami 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet bencede vatan haini kavramı o kadar genişki TÜRKİYE CUMHURİYETİ yazmak zor gelir onlara. Ve canım Türkiyemin canım Hükümetine oy verecek kadar vefakar ama vatandaş olarak derdimi söyleyecek kadar da özgür bir devlette yaşıyorum, derdini demokratik ortamda söyleyemeyen aciz mallar utansın. Bana hizmet gösterip durma! kör ve nankör değilim! bana şu olmamış diyecek kadar mert ol! işsizden para alınmaz!
    Cevapla
  • işsizBilimAdami 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş olarak SGK ya sorum şu! işsizlerden çalışmıyorlar diye genel sağlık sigortası parası alıyorsun o paraları hangi akla hizmet topluyorsun yazık değilmi? işsiz insan yıllarca gss parası ödicek diyelimki bi gün bile hastalanmadı nereye gidio yatırdığı o paralar yoksa onlarla bu işsize kaplıca işinimi ayarladınız? Allah tan korkun işsizden gss diye para alınırmı ya. Bende işsizim bi müddet verdim parayı para bitti hala işsizim vermiyorum size prim parası vermicem nerden vereyim nasıl beni borçlu çıkartırsınız burası kongo ülkesi mi ya. Bunu icat edenlerede hakkımı helal etmiyorum. Bi gün gelip niye işsizsin dedinizmi?
    Cevapla
  • süleyman oruç 6 yıl önce Şikayet Et
    geç kardeşim geç yine abalının sırtına vururlar bunlar
    Cevapla
  • keko 6 yıl önce Şikayet Et
    özel muayene 2 milyara çıkmış noluyoruz .
    Cevapla