Rusya'dan flaş Türkiye hamlesi! Putin imzayı attı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye ve Türk vatandaşlarına yönelik bazı ekonomik kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladı.

Rusya'dan flaş Türkiye hamlesi! Putin imzayı attı
Rusya'dan flaş Türkiye hamlesi! Putin imzayı attı
GİRİŞ 31.05.2017 13:40 GÜNCELLEME 31.05.2017 14:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’ye yönelik bazı ekonomik kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladığı bildirildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in, Türkiye’ye yönelik Rusya tarafından uygulanan bazı ekonomik kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladığı ifade edildi.

Kararnameye göre, Türk vatandaşlarının Rusya Federasyonu’nda istihdam edilmelerine yönelik engel kaldırılırken, Türk şirketlerinin bazı sektörlerde çalışmalarına yönelik yasak da iptal edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’na, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile karşılıklı seyahatler konusunda iki ülke arasında 2010'da yapılan anlaşmanın yenilenmesi için istişare talimatı verildiğinin belirtildiği kararnamede, Rusya'ya vizesiz seyahat edebilecek Türk vatandaşlarının da kapsamının genişletildiği ve Türk havacılık personellerinin Rusya’ya vizesiz seyahat etmelerine yönelik engelin kaldırıldığı belirtildi.

'KARARNAME TÜRK DOMATESİNİ KAPSAMIYOR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yönelik bazı kısıtlamaların kaldırılmasına dair kararnameyi imzalamasını yorumlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soçi'de vardığı anlaşmaları resmiyete döktüğünü ifade etti. Peskov, "Putin ve Erdoğan, Soçi'deki görüşme sırasında birtakım istisnalarla beraber, daha önce uygulamaya konulan kısıtlamaların kaldırılacağını belirtmişti. Dolayısıyla Putin, Soçi'de varılan anlaşmaları resmiyete dökmüş oldu" dedi.

Öte yandan Türk domatesinin Rus pazarına dönüp dönmeyeceğine dair bir soruyu cevaplayan Peskov, kararnamenin domatesi kapsamadığını belirtti.

Putin, Türkiye'ye yönelik bazı ekonomik kısıtlamaların kaldırılmasını öngören kararnameyi bu sabah imzalamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • rasim 6 yıl önce Şikayet Et
    putin kendi domates üreticisini korumak için böyle bir karar aldığını söylüyor .adam haklı .
    Cevapla
  • Üretici 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu domates Rusya' ya, ya gidecek ya gidecek.
    Cevapla
  • necmi 6 yıl önce Şikayet Et
    domates olmuyorsa ketçap ve salça satalım
    Cevapla
  • a eduman 6 yıl önce Şikayet Et
    ne domatesmis arkadas
    Cevapla
  • Yrumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Ayder 6 yıl önce Şikayet Et
    Domates domates,,bir gidemedim Rusya'ya be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle