Ramazanla birlikte fiyatlar yüzde 50 düştü!

Av yasağı döneminde az miktarda avlandığı için yüksek seyreden balık fiyatları ramazan nedeniyle yüzde 50 düştü.

Ramazanla birlikte fiyatlar yüzde 50 düştü!
Ramazanla birlikte fiyatlar yüzde 50 düştü!
GİRİŞ 30.05.2017 12:50 GÜNCELLEME 30.05.2017 13:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Nisan'da başlayan av yasağı sonrası balık  fiyatlarının genel anlamda yüksek seyrettiğine işaret etti.
 
Ramazan aylarında ise balık tüketiminde azalma olduğunu anımsatan  Bayrak, tüketimdeki azalmanın balık fiyatına da yansıdığını söyledi.
 
Bayrak, şu an avcılığın sadece kıyı balıkçıları tarafından  yapılabildiğini anımsatarak, "Av yasağı olmasından dolayı büyük teknelerle  avcılık yapılamıyor. Kıyı balıkçılarımız dip ağlarıyla ne avlarlarsa vatandaş onu  tüketmek zorunda. Dolayısıyla ramazan öncesi arz talep dengesini korumak adına  balık fiyatları genellikle yüksek seyrediyordu. Çünkü tüketim fazla av az idi."  dedi.
 
"Ramazan ayı balık fiyatlarını düşürdü"
 

Bayrak, ramazan ayının başlamasıyla tüketimin azaldığını hatırlatarak,  balıkçıların da fiyatları düşürmek durumunda kaldığını vurguladı.
 
Ramazan ayı bitimine kadar fiyatların düşük seyredeceğini  öngördüklerini dile getiren Bayrak, şöyle devam etti:
 
"Ramazan ayında balık tüketiminde diğer aylara oranla azalma  yaşanıyor. Mezgit ve barbunya gibi balıklar da biraz bollaşınca fiyatlar yüzde 50  civarında düştü. Bunu doğal karşılamak gerekir. Sonuçta fiyatlar arz talep  dengesine göre değişiyor. Şu an ramazan ayındayız ve tüketim azaldı. Özellikle  mezgit ve barbunya gibi balıklarda biraz ağlara fazla takılmaya başlayınca arz  fazlası balık oluşuyor. Balıkçı arkadaşlarımız bu dengeyi kurabilmek adına  zorunlu da olsa fiyatları düşürüyorlar."
 
"Vatandaşımız ramazanda da balık tüketsin"
 
Vatandaşlardan diğer aylarda olduğu gibi ramazan ayı içerisinde de  balık tüketmelerini isteyen Bayrak, özellikle denize kıyısı olan illerde balığın  sofralardan eksik kalmaması gerektiğini kaydetti.
 
Bayrak, "Zaten uzmanlarda ramazan ayında balık tüketimine devam  edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz  sofralarından balığı eksik etmesinler. Taze balık insan sağlığı açısından önem  arz eder. Bu bilimsel olarak ortaya konmuştur. Fiyatlar böyle düşmüş iken  vatandaşlarımız mutlaka balık tüketsin." ifadesini kullandı.
 
Fiyatlarda yüzde 50 indirim
 
Sinop'ta ramazan ayı öncesi ortalama kilogram fiyatları çeşitlerine  göre 40 ila 60 liradan satılan barbunya, deniz levreği, iskorpit gibi balıkların  fiyatları ramazan ayının başlamasıyla 35 ile 25 lira arasında değişen fiyatlara  kadar geriledi.
 
Ramazan ayı öncesi kilogramı 50 lira olan barbunya 25 liradan, 30 lira  olan çipura 25 liradan, 20 lira olan kefal 10 liradan, 10 lira olan izmarit 5  liradan, 60 lira olan deniz levreği ise 45 liradan satışa sunuluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    şaka yapıyorsunuz herhalde.
    Cevapla
  • yavi 6 yıl önce Şikayet Et
    ramazan ramazan balık mı yenir kardeşim vakti saatinde yapacaktınız indirimi
    Cevapla