Süt satışıyla ilgili önemli uyarı

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, çiğ süt satışına yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Süt satışıyla ilgili önemli uyarı
Süt satışıyla ilgili önemli uyarı
GİRİŞ 19.05.2017 17:06 GÜNCELLEME 19.05.2017 17:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, çiğ süt satışı konusunda yapılan düzenlemeyle bu ürünün satışının belli kriterlere bağlandığını belirterek, "Tüketiciler sağlık için risk taşıyan sokak sütünden uzak durmalı." ifadesini kullandı.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, beslenme öğeleri açısından zengin bir içeriğe sahip olan süt ve süt ürünlerinin, sağlıklı yaşamak için vazgeçilmez gıdaların başında geldiğini kaydetti.

Süt ve süt ürünlerinde güvenli tüketim açısından ambalajın önemli olduğuna dikkati çeken Çallı, "Çiğ süt satışı konusundaki düzenleme, çiğ sütün satışını kriterlere bağladı. Tüketiciler sağlık için risk taşıyan sokak sütünden uzak durmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de içme sütü başta olmak üzere, süt ve süt ürünleri tüketiminin gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığını belirten Çallı, Avrupa Birliği ülkeleri, Avustralya, ABD ve Kanada'da kişi başına yıllık içme sütü tüketiminin 100 kilogram ve üzerinde gerçekleştiğini, Türkiye'de ise bu miktarın 25 kilogram düzeyinde olduğunu bildirdi.

Kemik sağlığı açısından tüketimi önerilen süt ve süt ürünlerinin, çocukluk döneminden başlayarak her yaşta tüketilmesi gerektiğine işaret eden Çallı, bu yıl 6'ıncı kez uygulanan Okul Sütü Programının bu açıdan önemli olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 4
  • rada aknaz 6 yıl önce Şikayet Et
    algı yönetimi adına sokak sütü diyorsunuz sağlıksız oluyor bence el değmemiş organik organik en sağlıklı süt ... sütüme dokunma
    Cevapla
  • Sokaksutukatkısız 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen sokak süt üne dokunmayın. Ben sokak süt cusunden memnunum. Kaymagini biriktirip tereyağı yapıyoruz tadı daha güzel ve de ayranı bol köpüklü oluyor. Ve bugüne kadar sokaktan süt aldık. Birşey olmadı da bundan sonra mı olacak. Herkes sokak sütçü süne sahip çıksın .
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 6 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce yıldır bu insanlar sokak sütü içiyor birşey olmuyordu şimdi olmaya başladı.Bırakın bu saçma uygulamayı.Bıkarın istediği yerden içsin millet.Bu sektöre yatırım yapıp,parsayı toplamak isteyenlerin tuzağı bu.Şifalı bitkilerin eserleri Avrupada ders olarak okutulurken,Modern Tıpbın binlerce yıldır uygulamaları bir kenara atın 100-150 senelik geçmişi olan ilaçlarda şifa arayın demekle aynı şey.
    Cevapla
  • kayaşehir 6 yıl önce Şikayet Et
    ya bırakın bu hikayeyi kapıma süt geliyor ve ondan yediğim yoğurt enfes oluyor kova yoğurtun tadı lezzeti yok
    Cevapla