Dünya devinden flaş Türk Lirası açıklaması!

Societe Generale analistleri Türk Lirası için olumlu görüşte.

Dünya devinden flaş Türk Lirası açıklaması!
Dünya devinden flaş Türk Lirası açıklaması!
GİRİŞ 18.05.2017 17:24 GÜNCELLEME 18.05.2017 19:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Societe Generale analistleri yolladıkları notta kurun istikrar kazanmasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sıkı likidite duruşunu sürdürmesinin etkili olduğunu belirtti. 

Analistler, "Enflasyonun gelecek aylarda düşeceği beklentisi reel faizleri destekleyecek, Şubat ayından beri tahvil piyasasına olan girişlerin daha da güçlenmesine neden olacak" değerlendirmesine yer verdi. 

Kuruluş, finansal istikrarı tehlikeye atacak bir siyasi çalkantı beklemediklerini belirtirken "Türk Lirası, ülkenin GSYH, ticaret dengesi, Tüketici Güveni ve kapasite kullanımı dahil ekonomik göstergelerindeki iyileşmeden yararlanamaya devam edecek" ifadelerine yer verdi. 

Merkez Bankası'nın adımları ve referandum sonrası belirsizliğin azalmasıyla Dolar/TL  son dönemde 3.50 seviyelerinde dengelendi. Öte yandan ABD'ye yönelik endişelerin küresel risk iştahını baskılaması kurun bugün 3.60'ı test etmesinde etkili oldu.

YORUMLAR 9
  • cenk can 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakın almanya ocak ayında 200 mılyar euro ihracat yapmış. turkıye yıkda 150 mılyar euro .Yani türkiye 1 yıl calışacak almanyanın 1 ayına dek gelıyor.Almanya patates sogan ekmıyor teknolojı ve argeye para yatırdı 50 yıl.Şimdi dıyoruzki nerde hata yaptık.Beledıye başkanı bile lıse mesunu bu ülkede visyon yok visyon
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Dogru kardes visyon yok da vizyon da yok o konuda haklisin:)
    Cevapla
  • Uğur Soner 6 yıl önce Şikayet Et
    Visyon
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Anahtar kelime "istikrar", ikinci anahtar kelime "öngörülebilirlik". Daha kolayını arz edeyim "fiyat istikrarı". Bunlar orta ve uzun vadeli için sermaye hareketleri için olmazsa olmaz.2019'a kadar istikrar olacağını artık herkes görüyor. Sonra bakın bakalım dünya da bir ay içinde Rusya, Hindistan,Çin ve ABD gibi dünya çapındakı devletleri ziyaret edebilmiş bir ülke yönetimi var mı?
    Cevapla
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    pozisyon boşaltmak istiyor olabilirler dikkatli olmak lazım
    Cevapla
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu ne kesiyorsunuz bir günde yuroda altında dolarda uçtu siz halen daha kesiyorsunuz düşerken kesinlikle bu hızda düşmüyor abd de siyasi kriz oluyor bizim paramızın değeri düşüyor abd de istikrar oluyor bizim paramızın değeri düşüyor bunu açıklayacak bir yiğit varmı bırakın ekonomi zırva laflarını akademik lafları gerçeği açıklayacak delikanlı adam gibi adam açıklayın
    Cevapla
  • laedri 6 yıl önce Şikayet Et
    ileri teknolojide dışa bağımlıyız.. üretim olmadıkça dolarda düşme zor..
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçek şu sürekli teknoloji satın alıyoruz tlf bilg ev eşyası vs bunları üretmiyoruz ithal ediyoruz dolar olmayınca yükseiyor yani cıbanın başı sen benim
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim değil pirana bütün gelişmekte olan ülkelerin paraları dolar karşısında düşüyor.Ayrıca pahalı dolar en çok abd yi bozar. Hemen saldırma yorum yapmadan önce biraz okumayı öğrenmeyi dene.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle