Dolar güne nasıl başladı?

ABD'deki siyasi belirsizlik Dolar/TL kurunu yükseltti. Dolar 3,59 civarında seyrediyor. Euro 4 liranın üzerine çıktı.

Dolar güne nasıl başladı?
Dolar güne nasıl başladı?
GİRİŞ 18.05.2017 09:24 GÜNCELLEME 18.05.2017 09:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'de giderek artan siyasi belirsizliklerin global risk iştahını azaltmasıyla dolar/TL'de yükseliş yaşanıyor.

Bankalararası piyasada dolar 3,59 civarında seyrediyor. Kur erken saatlerde 3,60'ın üzerini gördü. Euro da 4 lirayı aşmasının ardından 3,99 seviyesinde hareket ediyor.
Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde bir değer kaybı gözlenirken, piyasalar ABD'deki gelişmeleri ve risk iştahının seyrini izleyecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın federal bir soruşturmayı engellediği iddia edilirken, bu durum Trump'ın vaat ettiği ekonomik büyümeyi destekleyici politikaların gerçekleşmesini tehlikeye atıyor. Ayrıca Trump'ın başkanlığı bırakmak zorunda kalması ihtimalini de gündeme getirerek yatırımcıların siyasi belirsizlik nedeniyle riskten kaçmasına neden oluyor.

YORUMLAR 5
  • bilgi 6 yıl önce Şikayet Et
    düşünün bir kere 0.4 tl 1 suud riyalı idi şimdi eşitlendi... suud riyalı karşısında yüzde 60 gerilemiş...
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha gayret et pirana61 öğrenirsin. Dünya ekonomisini yöneten ülkelerde sorun yaşandığında bu gelişmekte olan ülkeleri doğrudan etkiler. Yani piyasa açısından düşünürsen piyasaları yöneten büyük şirketlerin durumu aynı sektördeki kobileri esnafı ve gelişmekte olan şirketleri olumsuz etkiler. abd için doların fiyatının yükselmesi iyi bir şey değil senin anlayacağın.
    Cevapla
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    ekonomimiz çok güçlü olduğu için güçlü ekonomilerde para birimi değer kayıp eder çok normal olağan bir durum paramız yakında afrikanın en ücra köşelerindeki ülkelerde bile geçmeyecek bu güçlü ekonomisi olan bir devletin normal göstergesidir evet çok güçlüyüz çok hemde çokkkk
    Cevapla
  • meçhulbey 6 yıl önce Şikayet Et
    malasef durum vahim..
    Cevapla
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    benim anladığım ekonomisinde siyasi istikrarsızlık varsa o devletin para primi değer kayıp eder bu nasıl bir orantı bizim paramız değer kayıp ediyor onların parası değer kazanıyor bunu ekonomisler bi açıklarsa iyi olur
    Cevapla