Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen, 2017 yılı sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı.

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı
Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı
GİRİŞ 17.05.2017 16:11 GÜNCELLEME 17.05.2017 16:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

20 bin kadrolu sözleşmeli öğretmenlik için 13 Mayıs Cumartesi günü sona eren sözlü mülakatların sonuçlarına göre tercih yapabilmek için 60 ve üzeri puan almak gerekiyor. Sözlü mülakata giren sözleşmeli öğretmen adayları sonuçlarını "ikgm.meb.gov.tr" ile "mebbis.meb.gov.tr" adreslerinden öğrenebilirler...

Milli eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen 20 bin kadro için yapılan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları "www.meb.gov.tr" internet adresinden duyuruldu. Öğretmen adaylarına yönelik gerçekleştirilen ve 13 Mayıs 2017 tarihi itibariyle sona eren sözlü mülakatların sonuçları için bekleyiş bugün sona erdi. Sözlü sınava giren adaylardan 60 ve üzeri puan alan adaylar tercih yapabilecekler.

2017 yılı MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER TERCİHLERİNİ NASIL YAPACAK?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.
Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir. Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları MEB ve MEBBİS resmi internet sayfasından erişime açıldı…

YORUMLAR 2
  • Fanatik 6 yıl önce Şikayet Et
    Mülakat da . Psikolog doktor lar olmalı . Sinir li adaylar için eleme şart .
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    kadrolu sözleşmeli öğretmenlik nasıl bir şey bizide feyzlensirseniz. Bundan sonra devlet memur alımını sözleşmeli alacaktır bilginize.
    Cevapla