BDDK'dan kredi açıklaması! Büyüme hızlanıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği genel kurulunda konuştu.

BDDK'dan kredi açıklaması! Büyüme hızlanıyor
BDDK'dan kredi açıklaması! Büyüme hızlanıyor
GİRİŞ 12.05.2017 12:16 GÜNCELLEME 12.05.2017 12:16

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, yaptığı konuşmada, KGF kredilerinin yüzde 1-1.5 katkı sağlaması beklendiğinin altını çizdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği genel kurulunda KGF ve KOSGEB kredileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Akben, yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Mevduatta bir faiz yarışına girilmemesinin altını çizmek istiyorum. Sektörde kredilerin takibe dönüşüm oranı, kaldıraç oranı, yabancı para pozisyonu makul düzeylerde. Sektörün özkaynak karlılığının yıllıklandırılmış bakıldığında yüzde 18-19'a geleceği öngörülüyor"

BDDK Başkanı Akben, KGF ve KOSGEB kredileri ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"KGF ve KOSGEB kredileri ile ilgili taşıt, döviz, ve konut alımı gibi beklenti dışı kullandırıldığı yönünde eleştiriler var; bunları da ciddi inceleyeceğiz. 2017 büyümesine KGF kredilerinin yüzde 1-1.5 katkı sağlaması bekleniyor. Kredilerde büyüme hızlanıyor, bunun kazaya uğramadan sağlıklı bir şekilde büyümesini temenni ediyoruz"