Elektrik faturasına yeşil indirim

Enerji Bakanlığı’nın yenilenebilir yatırımları ucuz elektrik olarak dönüyor.

Elektrik faturasına yeşil indirim
Elektrik faturasına yeşil indirim
GİRİŞ 12.05.2017 09:44 GÜNCELLEME 12.05.2017 11:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tedarikçi maliyeti megavat saat başına 2 lira düşecek. Bu da vatandaşın 100 liralık faturasında 1 liralık indirim anlamına geliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından son dönemde yenilenebilir enerji kaynakları alanında yapılan yatırımlar vatandaşa ucuz elektrik olarak dönmeye başladı. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması'nda (YEKDEM) yapılan formül değişikliği ile tedarikçi şirketlere yansıyan megavat saat başına maliyet yaklaşık 2 lira kadar düşecek. Bu da ortalama 100 lira fatura ödeyen bir serbest tüketiciye 1 liralık indirim olarak yansıyacak. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişiklik elektrik fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Rüzgâr, güneş, hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına sağlanan destekleme tutarı için getirilen formül değişikliği ile tedarikçilere yansıyan YEKDEM maliyeti düşecek. YEKDEM'in tarifeleri artırıcı yöndeki baskısını azaltacak hamle sonrası, elektrik şirketleri maliyet hesaplarını değiştirmeye başlarken, yönetmelik öncesine göre serbest tüketiciye daha düşük fiyat teklif edileceği kaydedildi.

KALİTELİ HİZMET VERİLECEK

Öte yandan elektrik dağıtımı ve perakende satışında hizmet kalitesini artırmak için de takvim belirlendi. Buna göre, dağıtım şirketleri geçen yıla ait teknik kalite ölçüm raporunu, 2017 yılı mart ayı sonuna kadar olan kalite ölçüm verilerini içerecek şekilde, 31 Mayıs Çarşamba gününe kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na bildirecek.

ÖLÇÜM CİHAZI SAYISI OCAKTA BELİRLENECEK

Elektrik dağıtım şirketinin görev bölgesinde tesis edilecek teknik kalite ölçüm cihazı sayısı, ocak ayında bildirilen verilere göre belirlenecek. Yıllık teknik kalite ölçüm dönemi, ait olduğu yılın nisanda teknik kalite ölçüm cihazlarının tesis edilmesiyle başlayacak ve sonraki yılın mart ayında bitecek. Kalite ölçüm cihazı tesis edilecek yerler için güncel veriler, ocak sonuna kadar elektronik ortamda hazırlanarak EPDK'ya gönderilecek..

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • suat 6 yıl önce Şikayet Et
    çok komik indirimler bunlar
    Cevapla
  • cumali 6 yıl önce Şikayet Et
    resmen alay ediyorlar 1 lira düşecekmiş hiç düşürmeyin
    Cevapla