Türkiye'den dev anlaşma! İmzalar atıldı

TÜYAP'taki 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayisindeki işbirliğini ileriye taşıyacak gelişmeler yaşandı.

Türkiye'den dev anlaşma! İmzalar atıldı
Türkiye'den dev anlaşma! İmzalar atıldı
GİRİŞ 10.05.2017 16:21 GÜNCELLEME 10.05.2017 16:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayisi alanında mevcut işbirliklerini daha ileri noktaya taşıyacak sözleşme, niyet beyanı ve mutabakat muhtırasına imza atıldı. Buna göre Türkiye, Pakistan'dan 52 Super Mushshak eğitim uçağı alacak. Taraflar, Pakistan'a 4 MİLGEM korveti satılmasına yönelik de kararlılıklarını ortaya koydu.

Başlangıç Eğitim Uçağı Projesi Sözleşmesi kapsamında, Türkiye, Pakistan'dan 52 Super Mushshak eğitim uçağı alacak.
   
Halihazırda Hava Kuvvetleri tarafından pilot adaylarının başlangıç seviyesi uçuş eğitimlerinde, envanterde bulunan T-41 ve SF-260 uçakları  kullanılıyor.
 
Savunma Sanayii İcra Komitesi daha önce Pakistan Aeronautical Complex-Kamra firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti.
 
Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen sözleşme müzakerelerinin tamamlanmasıyla IDEF'te sözleşme imzalandı.
 
Sözleşme kapsamında tedarik edilecek 52 uçak, ömürlerini tamamlayan T-41 ve SF-260 uçaklarının yerini alması hedefleniyor.
 
Super Mushshak Uçağının tedarik edilmesiyle uçuş eğitimleri daha etkin  ve efektif olarak verilebilecek. Bu proje ile birlikte, ilk kez NATO üyesi bir  ülkenin hava kuvvetleri Super Mushshak’ı envanterine almış olacak ve eğitim  faaliyetlerinde kullanacak.
 
Ayrıca Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ve  Pakistan arasında MİLGEM Korvet Projesi Niyet Beyanı imzalandı. Bu imza, resmi  süreç devam ederken, bu konudaki kararlılığın gösterilmesi açısından önem  taşıyor.
 
Öte yandan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) Pakistan'daki havacılık sanayisi şirketiyle işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası imza altına alındı.

YORUMLAR 6
  • 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    nukler bomba formulunu almaliyiz.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin arkasında duran tek ve gerçek ülke pakistan.
    Cevapla
  • Seracettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Hürkuş teknolojik olarak daha iyi olabilir ama bu anladığım kadarıyla stratejik bir karar.
    Cevapla
  • İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim uçağını dışarıdan alacaksak hürküş U neden yaptık.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece satmakla olmaz almakda gerekiyo..
    Cevapla
  • Hakki 6 yıl önce Şikayet Et
    Demekki o ucaklarda bizi ilgilendiren bir ozellik var. Bir iki tane ucak alirsan dikkat ceker. Baska devletlerin teknolojisine sahip olmalisin ki. Daha ileri bir teknoloji uretebilesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle