Savunma sanayide dev işbirliği!

Pakistan Sanayi ve Üretim Bakanı Tenvir Hüseyin, Pakistan ile Türkiye’nin, savunma sanayi alanında dev projeleri hayata geçirmek üzere olduğunu söyledi.

Savunma sanayide dev işbirliği!
Savunma sanayide dev işbirliği!
GİRİŞ 10.05.2017 09:50 GÜNCELLEME 10.05.2017 11:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2017 kapsamında İstanbul’da bulunan Hüseyin, Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayii alanındaki iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. IDEF 2017 kapsamında yapılacak anlaşmalara değinen Hüseyin, Pakistan üretimi 52 eğitim uçağının, Türk Hava Kuvvetlerine satışı ile ilgili sözleşme imzalayacaklarını bildirdi. Hüseyin, ayrıca T129 ATAK helikopterinin Türkiye’den alımı ile ilgili de çalışmaların da sürdürdüğünü kaydetti.
 
ORTAK PROGRAM VE İŞBİRLİĞİNE DEVAM
 
Türkiye - Pakistan ortak üretim savaş uçağı projesi hakkında görüş ve incelemelerin de devam ettiğini anlatan Hüseyin, şöyle konuştu: “Pakistan ile Türkiye, savunma sanayi alanında dev projeleri hayata geçirmek üzere. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye’nin milli savaş uçağını üretmesi gerektiğine’ dair yaklaşımı ile Türkiye 10 yıl içerisinde kendi milli savaş uçağını üretmeye başlayacak. Bunun iki aşaması vardır; birincisi, Pakistan Aeronautical Complex (PAC) fabrikamız entegrasyon konusunda destek verecek. İkinci aşama ise İngiliz Hava Kuvvetleri ile iş birliği yapılacak. O noktada da biz Pakistan olarak bu programın ortağı olacağız.”
 
MİLGEM İÇİN ÇAĞRI VAR
 
MİLGEM korvet gemilerinin yapımı ile ilgili iş birliği hazırlıklarının devam ettiğini belirten Hüseyin, “MİLGEM programında Türkiye ile iş birliği yapacağız. Bazı gemileri Pakistan Karaçi Tersanesi'nde, bazılarını ise Türkiye’deki tersanelerde üretmeyi planlıyoruz. Bu alanda çok derin iş birliklerimiz var ve Pakistan’da yapmış olduğumuz toplantılarda da Türkiye ile olan iş birliklerimizin savunma sanayi alanında arttırılması yönünde çalışmalarımız sürmektedir” bilgisini paylaştı. Konuk Bakan ayrıca, Aselsan ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) da içinde bulunduğu şirketlerle Pakistan NRTC, Heavy Industries Teksila (HIT) gibi şirketler arasında savunma sanayiine yönelik ortak çalışmaların devam ettiğini anlattı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika ve ingiltere ile yakın temas herzaman zararımızadır ve onlara asla güvenilmez,türkiyenin ve pakistanın çok dikkatli olması gerekiyor..
    Cevapla
  • Milliolsun 6 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler le uçak motoru geliştireceğinize pakistinla geliştirin adamlarda uzun menzilli füzede var nükleer tesiste hertürlü bilgi birikimide sağlarlar müslüman ülkeden zarar mı gelir gavurları içimize sokuyorsunuz
    Cevapla
  • polat 6 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir karar karsilikli alis veriş mühteşem allah her yerde hilal sancagını islam bayragini dalgalandirsin
    Cevapla
  • ha ha 6 yıl önce Şikayet Et
    pakistanlilarda var
    Cevapla
  • Tembel Filozof 6 yıl önce Şikayet Et
    atom istiyoruz atooom
    Cevapla