Rheinmetall, Türkiye'de üretim için ısrarcı

Türkiye'de tank üretimi yapmayı planlayan Alman Rheinmetall, Federal Hükümet ile görüşmeleri sürdürüyor.

Rheinmetall, Türkiye'de üretim için ısrarcı
Rheinmetall, Türkiye'de üretim için ısrarcı
GİRİŞ 09.05.2017 13:27 GÜNCELLEME 09.05.2017 13:27
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Türkiye'de tank üretimi yapmayı planlayan Alman Rheinmetall Federal Hükümet ile görüşmeleri sürdürüyor. Şirket, Ekonomi Bakanlığı yetkilileriyle 3 yılda toplam 20 görüşme gerçekleştirdi.

Alman savunma teknolojileri üreticisi Rheinmetall şirketinin TSK'ya ait Leopard tanklarının modernizasyonu konusunda Federal Hükümet ile görüşmeler yürüttüğü bildirildi.
 
DW'nin haberine göre, Düsseldorf merkezli firmadan temsilcilerin konuyu son olarak 15 Mart 2017 tarihinde Alman Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries ile yaptıkları görüşmede gündeme getirdikleri kaydedildi. Alman Ekonomi Bakanlığı'nın, Sol Parti'nin konuyla ilgili yönelttiği soruya verdiği yanıtta görüşmeler teyit edildi.
 
Düsseldorf'ta yayımlanan Rheinische Post gazetesinin haberinde Rheinmetall CEO'su Armin Papperger'in 15 Mart'ta bizzat Bakan Zypries ile görüştüğü, 2014 yılından beri Rheinmetall temsilcileriyle Ekonomi Bakanlığı yetkilileri arasında toplam 20 görüşme gerçekleştiği kaydedildi. Şirket temsilcilerinin Zypries'den önce görevi yürüten eski ekonomi bakanı, şimdiki Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile de defalarca bir araya geldiği belirtiliyor.

YORUMLAR 50
  • Hahah 6 yıl önce Şikayet Et
    Otomobil fabrikası Renault, Tofaş vs. gibi tank fabrikaları da Türkiye'de üretime mi başlıyor :)))
    Cevapla
  • kemal abi 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar bizi sömürmek için geliyorlar Hammadde sıkıntıları başladığını biliyoruz. Türkiyeyi ucuz hammadde olarak görüyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Oda gelsin, Ruslarda gelsin, İngiliz'de felan. Savunma sanayinin üretim merkezi olalım. Belki ülke sanayini Dünya'da öne çıkaracak alan bu olur.Gelen her firmadan birşey öğreniriz. Bir sürü yetişmiş mühendisimiz olur.
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman köpeklerini vatanımıza sokmayalım.
    Cevapla
  • bjk 56 6 yıl önce Şikayet Et
    gelmeyin istiyoruz kendimiz üretiriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle