Tüm işçilere kıdem tazminatı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, hazırladığı kıdem tazminatı taslağını bu hafta sendikalarla masaya yatıracak.

Tüm işçilere kıdem tazminatı!
Tüm işçilere kıdem tazminatı!
GİRİŞ 02.05.2017 12:53 GÜNCELLEME 02.05.2017 12:53
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Halen kıdem tazminatı, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında ödeniyor. Yeni sistemde bundan da geri adım atılmayacak. Kıdem Tazminatı Fonu'nu getiren yeni sistem; her işçi adına bir hesap açılmasını, işverenin her ay bu hesaba tazminat ödeneğini yatırmasını, hesapta biriken paranın yatırım araçlarında değerlendirilmesini, çalışanın buradaki birikimi takip edebilmesini ve belli bir süre sonunda da alabilmesini içeriyor

Her çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için düğmeye basan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bunun için hazırladığı taslağı bu haftadan itibaren işçi ve işveren sendikalarıyla masaya yatıracak.

KAZANIMLAR KORUNACAK

Kıdem Tazminatı Fonu'nu getiren yeni sistem; her işçi adına bir hesap açılmasını, işverenin her ay bu hesaba tazminat ödeneğini yatırmasını, hesapta biriken paranın yatırım araçlarında değerlendirilmesini, çalışanın buradaki birikimi takip edebilmesini ve belli bir süre sonunda da alabilmesini içeriyor. Bu sayede çalışanın tazminatının garanti altına alınması, tazminatsız işten ayrılma sorunuyla karşılaşmasının önlenmesi hedefleniyor. Halen kıdem tazminatı, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında ödeniyor. Yeni sistemde bundan da geri adım atılmayacağı ifade ediliyor. Kazanılmış hakların korunacağının da altı çiziliyor.

ÇALIŞAN HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK

Yeni düzenleme ile, mevcut çalışanların da hak kaybı olmayacak. Bu kişiler isterlerse mevcut sistemde kalacak. Çalışan ile işverenin uzlaşması durumunda ise yeni sisteme geçiş mümkün olabilecek. Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı taslak son şeklini, işçi ve işveren sendikalarıyla yapılacak görüşmelerden sonra alacak. Sosyal taraflarla uzlaşma ile yeni kıdem tazminatı sistemi hayata geçirilecek. Yeni sistemin bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

YORUMLAR 21
  • Aahmt 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaç yaşında hak edilecek ona bakılmalı 60-65 yaşında falansa hiç ugrasmasinlar o para anca mirasçılara yarar bana para yaşarken lazım mezarda değil.Hak edilme yaşı 45-50 yı geçmemesi gerekir millet ev alacak araba alacak o parayı bekliyor .Yaş sınırı ne olacak o önemli .
    Cevapla
  • şaşkın 6 yıl önce Şikayet Et
    madem eski bürüt gün sayısı filan korunacaksa neden değişiklik yapma gereği duyuldu? 45 yaşından sonra işçi olarak işveren işe alır mı? avrupada ki gibi çalışmak isteyip de iş bulamayanlara asgari ücret kadar ödeme yapılırsa sisteme varım.
    Cevapla
  • Basbug 6 yıl önce Şikayet Et
    Iscinin zararina suna bak bi kidem tazminati kalmisdi el atmadik Allah büyük.......
    Cevapla
  • Abdby 6 yıl önce Şikayet Et
    Kazanılan hak işçiye verilmeli piyasaya canlilik olur ve fona geçiş tarihi itibariyle yeni tazminat olarak fonda biriksin
    Cevapla
  • Tuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın artık asgari ucrelilerle ugrasmayin artık duygularıyla oynamayin artık yeter.bizim alım gücümüzü yukseltinz .Kira 700 TL ödüyoruz bu insanlar nerden yol bulup da kazancını yükseltecek vergi vergi.hizmetten çok alım gücümüzü yukseltinz bende oyverdim yıllarca destek oldum olmaya devam edeceğiz ama Anadolu insanını sevindirin artık zengini zengin olmasın.calisanlarin yakasını bırakın artık asgari ücret ile çalışan biriyim ama bizim buralarda yetişmiyor
    Cevapla
  • Dursun 6 yıl önce Şikayet Et
    Zengin zengin olmasındiye onlardaki hakkımızı alıyo biraz düşünün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle