Ehliyetiniz varsa dikkat! Pahalıya mal olmasın

Emniyetten uyarı geldi. Her seferinde 206 lira ceza ödemek istemiyorsanız ehliyetinizi yanınızdan sakın ayırmayın!

Ehliyetiniz varsa dikkat! Pahalıya mal olmasın
Ehliyetiniz varsa dikkat! Pahalıya mal olmasın
GİRİŞ 26.04.2017 09:51 GÜNCELLEME 26.04.2017 09:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın kamuoyu ile paylaştığı 2017 Trafik Ceza Rehberi'nde hangi kurala, ne kadar para cezası yazıldığı açıklanıyor. Araç sürücülerine unutkanlıkları pahalıya mal oluyor. Yasaya göre; araç kullanırken ehliyeti yanında olmayanlara her seferinde 206 lira ceza uygulanıyor.

POLİSE BİLDİRMEYENE

Kazaya karışan araç sürücülerinin veya kaza mahallinden geçen araç sürücülerinin ilk yardım tedbirleri almaması, zabıtaya ve sağlık kuruluşuna haber vermemesinin cezası 206 lira. Kaza mahallinde durmamak ve trafik güvenliği için gerekli tedbirleri almamanın cezası da 206 lira. Kazayı yetkililere bildirmemenin cezası da 206 lira.

BİSİKLETE BİNEN ÇOCUĞA DA VAR

Kazalarda ölen, yaralanan veya maddi hasar var ise bu kaza can ve mal güvenliğini etkilemiyorsa, sorumluluğunun tespitine yarayan iz ve delil dahil kaza yerindeki durumu değiştirmenin cezası 427 lira. 11 yaşmı bitirmeden bisiklet kullanmanın cezası 95 lira. Araçların muayene süresini geçirmenin cezası da 95 lira olarak uygulanıyor.

YORUMLAR 16
  • Burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Unutkanlik insanlik halidir, cezalandirilmasi adaletsizliktir. Namazi bile unuttugunuzda kazasi var. Yurtdisinda yasiyorum, ehliyeti unutmussak polis sisteme not giriyor ve 2 gun icinde en yakin polis merkezine ehliyeti gostermemiz isteniyor. Simdi onunda kolayi gelmek uzere. Eger kimligi alternatif belge ispat edebilirseniz sistemden adiniza duzenlenmis ehliyet olup olmadigini gorecekler. Turkiye hala eski zamanlarin sacma sapan uygulamalarini surduruyor.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Adem arkadas avrupada seni polis durdurdugunda a dan z ye hetseyini arastiriyor ve acigini buldugu zamanda acimadan vezayi yaziyor. Komserim gormezden gel birdaha olmaz i da kabul etmiyor.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya ehliyet yok diye cezai islem yapildi hemde 2 kere de verfim
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada polis durduruyor dogum tarihini verdinmi olay bitmiştir türkiye boş işlerin peşinde insanlari sümürüyorlar ceza ceza hep ceza hiç zorunluluk yok bizim milet kuzu gibii sesi çikmiyor
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne konusuyorsun bos bos arkadas ne sesi cikmiyor milletin yapma unutma abd de yasiyorum sigortam var karti arabada degil die 200 dolar ceza veriyorlar. Ehliyetin yaninda yoksa 200 dolar ne konusuyorsun avrupa gormus kendini bisi saniyor anlamis degilim. Deli gibi cezalalar yukselmeli caydiriciligi arttirmak gerekiyor.
    Cevapla
  • lazoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşa ceza yazmak için bahane arayan bir ülke yahu sistemde gözüküyo zaten...
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaza mahallini terk etmek ve ilgililere bildirmemek,gerekli tedbirleri almamanın cezasının 206 Tl.olması normal karşılanabilir ama,ehliyeti yanında bulunmayana 206 Tl ceza uygulanması çok saçma.Kimliğini açıkça ibraz eden kişinin ehliyetinin varlığına bir tuşla ulaşılabildiğine göre bu kadar ceza adil değil.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayacaksin arkadasim anahtari unutup arabaya gitsen kendine soversin oda onun kadar onemli. Bir seyi yapiyorsan tam yapicaksin yanina ehliyetini almazsan Pasa Pasa odeyeceksin. Bir kere ode bak bakalim daha unuturmusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle