Devlerden Merkez Bankası tahmini!

Deutsche Bank'a yarın gerçekleşecek olan PPK toplantısında faizlerde değişikliğe gitmesi beklerken, JP Morgan değişiklik beklemiyor.

Devlerden Merkez Bankası tahmini!
Devlerden Merkez Bankası tahmini!
GİRİŞ 25.04.2017 12:25 GÜNCELLEME 25.04.2017 12:35

Deutsche Bank'a göre yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz oranlarında artışa gidebilir. Kuruma göre Merkez Bankası Geç Likidite Penceresi faizini 75 baz puan, gecelik borç verme faizini 50 baz puan artırabilir.

Mart ayındaki PPK toplantısında politika faizi, faiz koridorun alt ve üst bandı sabit tutulurken, GLP borç verme oranı ise yüzde 11'den yüzde 11,75'e yükseltilmişti.

Deutsche Bank baş ekonomisti Kubilay Öztürk, raporunda, olumsuz enflasyon görümünün, hızlanan TÜFE beklentilerinin ve güçlü ekonomik aktivitenin daha sıkı parasal koşulları getirebileceğini vurguladı.

Öztürk, "Bu toplantıda uygun politika tepkisinin verilmemesinin trend enflasyonunda ve TÜFE beklentilerinde daha da kötüleşmeye neden olabileceğini, olumsuz fiyat hareketlerine yol açabileceğini ve bunun sonucu 2018 tahminlerimizde yukarı yönlü revizyon için yolun açılabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Bloomberg'in anketine katılan 14 analistin yedisi, politika yapıcıların yarınki toplantıda geç likidite penceresi faizini en az 25 baz puan artırmasını bekliyor.

JPMorgan değişiklik beklemiyor

JPMorgan, Merkez Bankası`nın yarınki toplantıda değişikliğe gitmesini beklemiyor.