Şimşek: Maalesef beklenenden kötü gelecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarının beklenenden kötü geleceği tahmininde bulunurken, bu konudaki hedefin 'tek hane' olduğunu söyledi.

Şimşek: Maalesef beklenenden kötü gelecek
Şimşek: Maalesef beklenenden kötü gelecek
GİRİŞ 23.04.2017 12:06 GÜNCELLEME 23.04.2017 13:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF) - Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 Görüşmeleri kapsamında ABD'nin başkenti Washington’da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, soruları yanıtladı.

Enflasyon konusunda da konuşan Şimşek, ''Enflasyon beklediğimizden daha kötü maalesef. Para politikasında bir sıkılaşma var. Bu sıkılaşmanın gecikmeli etkisi olacak, hemen olmuyor.'' dedi.

'HEDEF TEK HANE'

Merkez Bankası'nın hamlesinin etkilerinin önümüzdeki aylarda görülebileceğini ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

''Enflasyonun mutlaka ve mutlaka tekrar tek haneye düşmesi lazım. Türkiye için çift haneli enflasyon asla kabullenmeyeceğimiz, doğru bulmadığımız ve Türkiye’nin uzun vadeli refahı açısından tehlike arz eden bir durum. Dolayısıyla, enflasyonun tekrar tek haneye inmesi bizim için hedef. Büyümenin de orta vadede reformların da etkisiyle tekrar yüzde 5 ve üzeri bir patikaya oturması bizim hedefimiz.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Dünyada, bölgesinde ve kendi içindeki büyük krizlere rağmen olağan üstü performans gösteren bir Cumhurbaşkanı ve AK Parti+MHP gibi iki partisi olduğu için çok şanslı. Bize şükretmek düşer.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardes ! Faizi indirin faizi......avrupa abd duzeyine indirin artik.
    Cevapla
  • Düzce'den 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke 27 nisan muhtırası,367 krizi,Ergenekon davaları,17-25 Aralık,Hrant Dik,Rahip Santoro,Zirve Y.E.cinayetleri, Mit krizi,15 Temmuz 2008 Dünya Ekonomik krizi, daha neler neler. Sayın Bakanım olmasa vaydı halimize. Teşekkürler sayın bakanım. Geziden itibaren Türk Lirası değer kaybetmeye başladı bunu da unutmayalım. Teşekkürler Ak Parti Teşkilatı...Teşekkürler
    Cevapla
  • mhpli 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kisi bizi 2008 krizinden kurtardi.15 temmuzun maddi krizinden kurtardi.telefonu yabancilar tarafindan dinleniyor.ekonomide dunyada odul aldi.cok kaabiliyetli.bu sonuc onun kabahati degil ulkeyi karistirip piyasalarla oynayanlar kabahatli.
    Cevapla
  • İrfan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu işi bırak bence Faizi indirmedin Reis-i dinlemiyorsun!..
    Cevapla
  • Düzce'den 7 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haram siz de biliyorsunuz ancak diğer konuda size katılmıyorum. Ülkemiz çok zor günler geçirdi.( Şöyle film şeridi gibi bir göz atın geçmişe)Şuan Chp'nin referandum sonucunu tartışması bile ülkeye zarar veriyor. Bu ülkede enflasyon %65-70 ti bir zamanlar. Sayın Bakan bu ülkenin kalkınması için çok çalıştı. 2008 krizini onun sayesinde atlattık.
    Cevapla
  • Abdülhamit han. 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim faizi indirdi sonra ne yapacak?.Üstün ekonomi bilginle bu hususu da aydınlat da memleket ekonomist görsün...O kadar kolay mı bu işler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle