Ehliyet sınavlarına ilişkin yeni düzenleme yapıldı

MEB, Danıştay kararı gereği daha önce yönerge ile düzenlenen 'ehliyet uygulama sınavlarında görev alanlara ödenecek ücretlere' ilişkin hükmü yönetmelik kapsamına aldı.

Ehliyet sınavlarına ilişkin yeni düzenleme yapıldı
Ehliyet sınavlarına ilişkin yeni düzenleme yapıldı
GİRİŞ 22.04.2017 16:39 GÜNCELLEME 22.04.2017 16:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), Danıştay kararı gereği, daha önce yönerge ile düzenlenen "ehliyet uygulama sınavlarında görev alanlara ödenecek ücretlere" ilişkin yönerge hükmünü yönetmelik kapsamına aldı. Danıştay kararı ile düzenlenen yeni yönetmelik ile bir hafta sürecine askıya alınan direksiyon uygulama sınavlarının yeniden başlatılmasının önü açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Danıştay kararında, Milli Eğitim Bakanlığınca daha önce yönerge ile düzenlenen "Sınavda görev alanlar ile kursa kayıtlı kursiyerlerin derslere devam durumlarını incelemek ve kontrol etmek üzere görevlendirilenlere ücretlerinin ödenmesi için kursiyerlerden, 2918 sayılı Kanunun 42'nci maddesinin dördüncü fıkrası hükmü gereği Bakanlıkça her yıl ertesi yılın ocak ayından itibaren uygulanmak üzere belirlenen miktarda sınav ücreti alınır." hükmünün yönetmelik hükümleri ile düzenlenmesi gerektiğine işaret edilmişti.

Bakanlık, bir hafta önce illere gönderdiği yazı ile direksiyon uygulama sınavlarının mahkeme kararı doğrultusunda yeni yönetmelik çıkarılıncaya kadar beklenilmesini istemişti. Yönetmelik kapsamına alınan ilgili hüküm ile direksiyon uygulama sınavlarının yeniden yapılabilmesinin önü açıldı.

Yeni düzenlemede ayrıca, sınava girmesi gereken kişinin yerine bir başka kişinin sınava girmesine aracılık eden kurslar hakkında 2918 sayılı Kanun'un 123'üncü maddesinin yanı sıra 5580 sayılı Kanunun 7'nci maddesinin de uygulanması hükmü getirildi. Bununla birlikte 2918 sayılı Kanun'un 123 üncü maddesinde bahsedilen hafif para cezaları yerine idari para cezalarının uygulanması hükmü getirildi.

Motor sınıfları ehliyetlerinde daha önceki mevzuatta yer alan “M”, “A1”, “A2” ve “A” sertifika sınıflarına “B1” ve “F”” sertifika sınıfları da eklendi.

YORUMLAR 7
  • Mağdur 6 yıl önce Şikayet Et
    Kursa yazıldım manuel direksiyon eğitimi alacaksın dediler otomatik aldırmıyorlar ehliyetide b olarak verecekler miş. kurs hala devam ediyor ne yapmalıyım ben otomatik ehliyet almak istiyorum
    Cevapla
  • E sınıf 6 yıl önce Şikayet Et
    Sertifikanın zaman aşımı olmuş olabilir bir ehliyet kursuna danışın Ankara
    Cevapla
  • Ankara 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben 5 sene once e sertifikasini aldim sertifikasi duruyor ehliyetimi alabilirmiyim sertifikayla bilen varmi
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyeti alamazsın sertifika süresi iki yıl,hakkın yandı tekrar kursa gitmen gerek.
    Cevapla
  • surucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Alamazsin 2015 in sonuna kadar alman gerekiyordu
    Cevapla
  • Sertan 6 yıl önce Şikayet Et
    A2 ehliyet B1 ve F yani dört tekerli motor ve traktörü kapsıyormu bilen lütfen yazsın.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Kapsamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle