Rusya'dan çok sert Türkiye açıklaması

Rusya'dan Türkiye'ye yönelik yaptırımlarla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Rusya'dan çok sert Türkiye açıklaması
Rusya'dan çok sert Türkiye açıklaması
GİRİŞ 21.04.2017 10:19 GÜNCELLEME 21.04.2017 11:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye, Rusya'dan alınan buğdaya getirdiği vergiyi kaldırmadan, Türkiye'ye uygulanan hiçbir yaptırımı iptal etmeyeceklerini söyledi.

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre  Dvorkoviç, "Buğday için getirilen sınırlamalar kaldırılmadan bizim tarafımızdan hiçbir adım atılmayacak. Buğday yasağı kaldırılmadan bizim herhangi bir şeyi (yaptırım) iptal etme ihtimalimiz yok" dedi.

Dvorkoviç, "Eğer buğdaya yönelik yasaklar kalkarsa üzerinde anlaşmaya hazır olduğumuz birkaç eylem var" diye ekledi.

Türkiye, buğday ve bir dizi ürünün vergisiz ithal edildiği ülkelerin yer aldığı listeden Rusya'yı 15 Mart'ta çıkarmıştı.

Kommersant gazetesi, bunun 'fiili bir yasak' olduğunu yazmıştı.

Kommersant'ın bazı kaynaklarıysa, Türkiye'nin bu adımı, Rusya'nın Türkiye'den alınan domatese yönelik yasağı kaldırmamış olması yüzünden atmış olabileceğini söylemişti.

Rusya ile yaşanan sorunların çözümü için son günlerde yoğun görüşmeler yapılıyor. Türkiye'nin Rusya'ya yaptığı önemli ihracat ürünlerinden domates dahil 13 ürünün bu ülkeye girişine izin verilmiyor.

YORUMLAR 24
  • Gençli Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye şimdiye kadar neden buğday kozunu oynamıyordu
    Cevapla
  • tarık akın 6 yıl önce Şikayet Et
    bu sene ürettikleri buğdayda ölümcül yada kalıcı hasara sebep olan hastalıklar tesbit edildi diye ambargo uyguladık biz, öncelikle bunu iyi bilmek lazım. fakat taktiksel anlamda 10 larca ürüne yüksek vergi uygulamalıyız ki, bu zamanda pazarlıklar böyle yapılıyor. kendilerinin taktikleri bunlar, önce bir dizi yasaklar getiriyorlar, sonra eski duruma dönmek için senden bir dizi taviz istiyorlar. bunları anlamak ve misilleme yapmak lazım ki durduk yere kayıplara uğramayalım. sıkıysa almasınlar da görelim hadi
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    bizimde derdimiz o zaten. al gulum ver gulum. ama gururlarina yediremiyorlar. sanki biz koymusuz ambargoyu.
    Cevapla
  • Iman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugday yerlerini artirip ithali serbest birakalim zaten gelmez o zaman yasaklar herseyi korumaz.Miller issizlik diyor.Ekin iste.Ruslar ermenliler azeriler araplar balkanlar rumenler hepsi calismak icin Turkiyeye geliyor sonra issizlik var diyorlar ayip.
    Cevapla
  • werty 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlara avrupanin ambargosundan beri mal veriyoruz zaten .birakin pahali yesinler yeterki uretelim baska ulkelere satariz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle