Deutsche Bank'tan TL açıklaması!

Deutsche Bank'a göre Türk Lirası'nda alım yönünde hareket için nedenler var.

Deutsche Bank'tan TL açıklaması!
Deutsche Bank'tan TL açıklaması!
GİRİŞ 20.04.2017 11:50 GÜNCELLEME 20.04.2017 12:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Deutsche Bank bugün yayınladığı raporda yatırımcılara ABD Doları/Türk Lirası paritesinde 3 ay vadede 3,56 seviyesinden put opsiyonu alınması tavsiyesinde bulundu.

Deutsche Bank bu tavsiyesini neden olarak güçlü global büyüme, Çin'de istikrar, göreceli olarak zayıf ABD Doları, azalan ticaret savaşı riski ve Trump'ın enflasyonist politikalarında belirsizlik/gecikme nedeniyle ortaya çıkan göreceli olarak pozisyon taşıma dostu dış ortamı işaret etti. Deutsche Bank, bu dostane ortamın avantajını kullanmak isteyen yatırımcılar için potansiyel para birimlerinden birinin Türk Lirası olduğunu vurguladı.

Raporunda, Türk Lirası'nın şu anda dünyadaki en uçuk para birimi olduğuna da işaret eden Deutsche Bank, sermaye akış dinamiklerinin toparlanma işaretleri gösterdiğini, Türk Lirası'na alım yönünde ilginin geri dönmekte olduğunu da savundu.
 
Deutsche Bank ayrıca, parasal şartların göreceli olarak sıkı olmaya devam ettiğini belirttiği raporunda, TCMB'nin yeterince sıkı likidite şartlarını kısa vadede devam ettirmeye bağlı olduğunu ve bunun ABD Doları'nda iyi huylu ortamın devam etmesi halinde, Türk Lirası'nda 2012 ve 2014'te yaşanan benzer bir istikrar dönemi yaşamasının muhtemel olduğuna inanmalarına yol açtığını vurguladı.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar karşılığı olmayan bir para diye bizde bütün danya ya yayalım tuvalet kağıdı kadar değeri yok diye bir gün gerçek değerine kavuşunca kak ülke ekonomik kırız abd de de dağılır. inşallah
    Cevapla