Borsada yabancı payı 1.5 yılın zirvesinde

Yabancı payı 1,5 yılın en yükseğine çıkarken, analistler bu durumun yeni rekorların habercisi olabileceğini söyledi.

Borsada yabancı payı 1.5 yılın zirvesinde
Borsada yabancı payı 1.5 yılın zirvesinde
GİRİŞ 13.04.2017 16:41 GÜNCELLEME 13.04.2017 21:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı payı yüzde 64,96 ile son 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Analistler bu yükselişin borsada yeni rekorların habercisi olabileceğini ifade etti

Yabancı payı geçen hafta yüzde 64,35 seviyesinde iken bugün itibarıyle yüzde 64,96 ile Kasım 2015'den beri en yüksek seviyesine yükseldi.

TARİHİ ZİRVE YOLDA

Business HT'nin haberine göre analistler, "Yabancı payının yüzde 65,30 seviyesi üzerine çıkması BIST-100'de yeni tarihi zirve seviyelerin test edilebileceğine işaret ediyor" yorumunda bulundu.

1 HAFTADA 116 MİLYON DOLARLIK ALIM

Merkez Bankası tarafından yayınlanan verilere göre, 31 Mart-07 Nisan haftasında yabancılar fiyat ve kur etkisinden arındırılmış olarak hisse senedinde net 116 milyon dolarlık alım yaptı.

Endeks Ocak 2015'den beri en yüksek seviyeyi test ederken, yabancı payının da aynı oranda yükselerek bu yükselişi teyit ettiği görülüyor.

NEGATİF UYUMSUZLUK KAPANDI

Yabancı payıyla ilgili yayınladıkları notta değerlendirmelerde bulunan analistler, endeks ile yabancı payı arasında son dönemde oluşan negatif uyumsuzluğun büyük oranda kapandığını söyledi.

GEÇEN SENE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Yabancı payı 2016 yılında en düşük yüzde 61,46 seviyesini, en yüksek yüzde 64,62 seviyesini görmüştü. BIST yabancı payı 2017'de en düşük yüzde 63,03 seviyesine gördü.

KAYNAK: BUSİNESSHT
YORUMLAR 9
  • Mustilip 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberden yönlendirme kokusu geliyor.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bankalardan başka yükselenmi var şirketler holdinğler tepetaklak bankalarda birbirlerinin hissesini alıyor.temeddü özürlü bizim borsa girilmez
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    borsa olmuş bir kumar şirket para kazanır hisse devamlı düşer böyle borsa olmaz zar at yüzde elli şansın var bundan iyi
    Cevapla
  • aydan 6 yıl önce Şikayet Et
    Milletin üç beş kıruş parasınıda borsaya çekeceksiniz.girmeyinn
    Cevapla
  • EVET 6 yıl önce Şikayet Et
    bence Dikkat etmek de fayda var borsadan hiç anlamam ama bazı basın yayın ve sosyal medyada gerçekçi olmayan bir yükselişden bahsediyorlar. şahsen bende bu ekonomik krizde yükseleceğini snamıyorum daha geçenlerde TR nin büyük bir bankasında grev 60 gün ertelendi bugün büyük bir rafineride işçiler işe geç başlama eylemi yaptılar temeddü dağıtılmıyor yada çok az şirket dağıtıyor. bence halkı yanlış yönlendirmeyin siz iyi manşetleri atınca ekonomi iyi olmuyor her şey çok harika deyince insanlar artık cebine ve bankalara olan borcuna bakıyor duyduklarına değil yaşadıklarına bakıyor böyle yanlış yönlendirmye devam ederseniz güvenilirliğiniz kalmayacak .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle