Dolar güne nasıl başladı?

ABD Başkanı Donald Trump'ın "çok güçlü bulduğunu" söylediği dolar, bu açıklamalar üzerine, küresel piyasalara paralel olarak lira karşısında da gerileyerek 3.65 lira düzeyine indi.

Dolar güne nasıl başladı?
Dolar güne nasıl başladı?
GİRİŞ 13.04.2017 09:19 GÜNCELLEME 13.04.2017 11:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD para birimi 3.6502 liraya kadar gerilerken, dolara karşı güçlenerek 1.0675 dolara kadar yükselen euro da, dün akşam saatlerinde indiği 3.88 liradan yükselişe geçerek 3.90 lirayı aştı ve 3.9040 liraya kadar çıktı.

SON DÖNEMLERİN EN DÜŞÜK DÜZEYİ

ABD Başkanı Donald Trump, Wall Street Journal Gazetesi ile söyleşisinde, ülkesinin para birimi doların "çok güçlü olduğunu" söyledi ve bu nedenle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını düşük tutmasını yeğlediğini açıkladı.

Trump'ın bu açıklamalarının ardından dolar başta Japon yeni ve euro olmak üzere küresel düzeyde themen üm para birimleri karşısında son dönemlerin en düşük düzeylerine çekildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    pazartesi 3.4 a iner
    Cevapla
  • Deli Dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul işkur kanunda olmayan maddeyi kafasına göre uyguluyor, diyor ki, iş kur desteğinden faydalanmak için işçinin 3 aydır işsiz olması lazım. Bu diğer illerde uygulanmıyor, ikincisi istanbulda 3 aydır işsiz gezen kaç kişi var. Çalışacak adam boş durur mu? Diğer illerden farkını anlayan beri gelsin.
    Cevapla