İş dünyası 2016 büyüme rakamlarını değerlendirdi

İş dünyası örgütleri, geçen yıl yaşanan tüm olumsuz gelişmelere karşın Türkiye ekonomisinin yüzde 2,9 büyümesinin ülkenin potansiyeli ve dayanıklılığını gösterdiğini ifade ediyor

İş dünyası 2016 büyüme rakamlarını değerlendirdi
İş dünyası 2016 büyüme rakamlarını değerlendirdi
GİRİŞ 31.03.2017 16:31 GÜNCELLEME 31.03.2017 16:31

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yaptığı açıklamada, büyüme rakamlarını memnuniyetle karşıladıklarını, bunun önceki yılın son çeyreğinden itibaren gerek yatırımlar gerekse istihdamın artırılması adına alınan ek tedbir ve teşviklerin etkinliğine işaret ettiğini belirtti. Olpak, "Türkiye ekonomisinin 2016'da yüzde 2,9 büyümesinin, başta 15 Temmuz olmak üzere birçok terör saldırısı ve algı operasyonunun gölgeleyemediği başarılı bir netice olduğu düşünüyoruz" dedi.

"2017'DE POTANSİYELİN ÜZERİNDE PERFORMANS SERGİLENECEK"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, gerek küresel ekonomide yaşanan sıkıntılar gerekse Türkiye’de ve bölgede yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen yıl genelinde yüzde 2,9 büyüme oranı yakalanmasının önemli olduğunu dile getirdi. TİM Başkanının değerlendirmeleri şöyle: “Görüyoruz ki, Hükümetimizin ekonomiyi canlandırmaya yönelik aldığı tedbirler meyvelerini vermeye başladı. 2017’nin ilk çeyreğinde de bu önlemlerin etkisinin daha yoğun hissedilmesi ile birlikte daha yüksek oranda büyüme yakalayacağız.

İhracatçılar olarak atılım yılı ilan ettiğimiz 2017 yılında ise ihracatçılarımızın gayretleri ve Hükümetimizin gerek yatırımlara gerek ihracata yönelik vermiş olduğu desteklerle birlikte net dış ticaretin büyümeye pozitif katkı vereceğine inanıyoruz. Bu sayede çok daha yüksek oranlarda büyüme rakamları kaydedeceğiz. Daha fazla büyüyeceğiz, daha fazla ihracat yapacağız, daha fazla istihdam yaratacağız. İnanıyoruz ki 2017 yılında ekonomimiz potansiyelinin üzerinde bir performans sergileyecek ve 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşacağız.”

"MORAL VE MOTİVASYONUN SÜRECEĞİNE İNANCIMIZ TAM"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da verilerin sanayi sektörünün büyüme konusunda Türkiye ekonomisinin lokomotifi olabileceğini gösterdiğini kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülke ve toplum olarak sanayiye olan ihtiyacımızın en güçlü örneklerini ve işaretlerini böylesine önemli dönemlerde açıklanan ekonomik verilerde çok net bir şekilde görmekteyiz. Açıklanan 2016 yılının son çeyrek ve ülkemizin 2016 yılı büyüme verileri, sanayi sektörümüzün büyüme konusunda ülkemizin, ekonomimizin lokomotifi olabileceğini 2016 yılında göstermiştir ve 2017 yılının ilk verileriyle de göstermeyi sürdürmektedir."

"EKONOMİK ANLAMDA VERİLMİŞ EN GÜZEL CEVAP"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ise 15 Temmuz hainliğine karşı ekonomik anlamda verilmiş en güzel cevabın yüzde 2,9’luk 2016 büyümesi olduğunu bildirdi.

Çağlar, "En zor şartlarda milletçe el ele vererek beklentilerin üzerinde büyüyebileceğimizi gösterdik. Türkiye’nin bundan sonra da ihtiyacı olan şey güçlü liderlik, güçlü yönetimdir. 16 Nisan’da sandıktan çıkacak 'evet'lerle Türkiye ekonomisi yeni bir sıçrama zeminine kavuşacaktır." 

"SIKINTILI GÜNLER GEÇİRMEMİZE RAĞMEN..."

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu ise,

"Ülke olarak geçen yıl oldukça sıkıntılı günler geçirmemize rağmen yılı yüzde 2,9 oranında bir büyüme ile kapatmış olmamız Türkiye'nin potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.