Bozdağ'dan Halkbank açıklaması!

Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Tamamen siyasi bir operasyon" değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 30.03.2017 10:34 GÜNCELLEME 30.03.2017 11:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasına yönelik açıklamalarda bulunan Bozdağ, 

Tamamen siyasi bir operasyon. Rıza Sarraf ile ilgili yürütülen dava FETÖ ve görevden alınan savcısı Bharara ortaklığında 17 Aralık'ta Türkiye'de yapılamayan yargılamanın ABD'de yapılmasıdır. Delil yok sadece iddialar var. İddialar da 17 Aralık'ta olan iddiaların tekrarı. Dosyada rapor varsa imza olması lazım. Türkiye'den bu soruşturma başladığında adli yardım talebi de yok. 17 Aralık'ı FETÖ adına yürüten savcılar ve polisler, resmi olmayan iddiaları alıp ABD'li yetkililere veriyor ve ABD ortaklığında yürüyor. Türkiye'yi ve Sarraf'ı suçlayan bir delil yok, itham var. FETÖ'cü savcı Bharara'nın yorumu var. O davanın hakimi Türkiye'ye getirildi 17-25 sürecinden sonra. Bu süreci destekleyen açıklamalar yaptı Türkiye'de. Ne gariptir ki FETÖ'nün Türkiye'ye getirdiği bu hakim Rıza Sarraf dosyasında yargılama yapıyor. ABD'li yetkililere Bharara ile FETÖ ilişkilerini anlattım. Bharara gitti ama adamları hala orada" ifadeleri kullandı.

YORUMLAR 6
  • saalih 7 yıl önce Şikayet Et
    sizin eliniz armut mu topluyor incirlikten bir kaç abd li tutuklayın nasılsa abd ve cıa darbe girişiminin organizatörü
    Cevapla
  • Turkey 7 yıl önce Şikayet Et
    kisasa kisas ozaman bende bir iddada bulunuyorum abd büyükelcisi cobaydin pkkya yardimyataklik ediyor tutuklanmasini istiyorum nokta sizde tutuklayin sayin bakanim artık bu işler böyle yürüyor
    Cevapla
  • Cem 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlarımız gurbette akıl almaz sebeblerle gözaltına alınıyor, dövülüyor hatta sakat bile bırakılıyor. Dönebilen zaten vatanına geliyor, ama çoğunda bu imkanlar yok ve durumlar git-gide vahim bir hale gelmiştir.
    Cevapla
  • Kısasa kısas 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yapalım bakanım abd li yönetici varsa tutukluyalım hemen fezleke hazırlıyalım elimiz armutmu topluyor hemen forda kayyum atıyalım şuana kadar zarar neyse Türkiyedeki abd li firmalardan tahsil edelim işte 94 yıldır ittihaki terakkiciler yüzünden elimizi kolumuzu bağladılar bir nükleer füzemizi bile üretemiyoruz sonra nerde bu devlet diye bağırmayın 94 yıldır yapmadığınızı bu hükümetten beklemeye hakkınız da yok hayırcılar.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletin kritik kurumlarında görev yapan kişiler ABD , AB gibi ülkelere gitmesin. İş cidii bir savaşa döndü. Akıllı hamleler yapılarak bu işleri halletmeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle