Savaş Sistemi Tedariki Projesi testleri tamamlandı

MİLGEM Savaş Sistemi Tedariki Projesi kapsamında, Meteksan Savunma'nın ürettiği Milli Sonar Deniz Birimi, kabul testleri tamamlanarak TCG-Burgazada'ya teslim edildi

Savaş Sistemi Tedariki Projesi testleri tamamlandı
Savaş Sistemi Tedariki Projesi testleri tamamlandı
GİRİŞ 25.03.2017 14:30 GÜNCELLEME 25.03.2017 14:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının su üstü, denizaltı savunma ve hava savunma harbi, keşif ile karakol görevlerini icra etmek üzere milli olarak geliştirilen ve inşa edilen MİLGEM gemilerinin en kritik alt sistemlerinden birini Sonar Sistemi oluşturuyor.

Su üstü gemilerinde su altı hedeflerinin tespit ve takibi için kullanılan sonar sistemleri, muhtemel bir savaş sırasında gemiler için en önemli tehditlerinden olan denizaltı, mayın ve torpidolara karşı savunma harbinin temel bileşenini oluşturuyor.

Bu doğrultuda MİLGEM gemilerinde yer alan Karinaya Monteli Sonar Sistemi, korvet ve fırkateyn gibi su üstü gemi platformlarına monte edilerek, denizaltı savunma harbi ve mayın sakınma görevlerini düşük, orta frekanslarda aktif ve pasif olarak çalışarak yerine getiriyor.

Meteksan Savunma, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının su altı akustiği teknolojisi alanındaki ihtiyaçlarını ileri teknoloji milli sistemlerle karşılamak için deneyimli bir mühendislik ekibi oluşturarak, önemli altyapı yatırımları gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yer alan Araştırma Merkezi Komutanlığı tarafından ilk prototipi geliştirilen milli sonar sisteminin sanayileştirilmesi de Türkiye’nin Sualtı Akustiği Mükemmeliyet Merkezi olarak görevlendirilen Meteksan Savunma’ya verildi. Üretilen sistemler projenin ilk 2 gemisi olan TCG HEYBELİADA ve TCG BÜYÜKADA'da başarı ile kullanılıyor.

MİLGEM 3. Gemisi TCG-Burgazada için Milli Sonar Deniz Birimi çalışmaları ise 2015'in ilk yarısında başlatıldı. Tasarıma hakim olma, prototip üretim, seri üretime aktarma, seri üretim, üretim doğrulama testleri, transdüser sertifikasyon testleri, transdüser eleman kabul testleri, dizine entegrasyon, dizin kabul testleri, karkasa entegrasyon ve nihayetinde fabrika kabul testleri (FAT) sonrası komple sistem teslimi gerçekleştirildi.

Teslimat geminin denize iniş takvimini olumsuz etkilemeyecek şekilde zamanında başarı ile tamamlandı.

Tedarik ve kullanıcı makamlarının aktif olarak katılım sağladığı FAT testleri, 7 gün gibi kısa bir süre içerisinde başarı ile tamamlandı. Söz konusu FAT testleri, Meteksan Savunma’ya ait üretim tesisleri ve Bilkent Açık-Su Test ve Kalibrasyon Tesisi’nde yapıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Tersanesi Komutanlığına teslim edilen ve önümüzdeki dönemde çalışmaya hazırlık ve sistem entegrasyon testleri yapılacak Milli Sonar Deniz Birimi, denizlerdeki görevine hazır durumda bulunuyor.

YORUMLAR 2
  • elazizli 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin iyiliği için çalışan herkesten Allah razı olsun.Az uyuyup çok çalışmamız lazım.inşallah evvvveeeeeeeet.
    Cevapla
  • akif 7 yıl önce Şikayet Et
    sicil affı devlet bankası bile uygulamıyor ekim dikim sezonu gereğini yapın artık
    Cevapla