İhracatçıya yeşil pasaport müjdesi!

İhracatçıya yeşil pasaport kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

İhracatçıya yeşil pasaport müjdesi!
İhracatçıya yeşil pasaport müjdesi!
GİRİŞ 23.03.2017 09:29 GÜNCELLEME 23.03.2017 09:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uzun süredir gündemde olan ihracatçılara yeşil pasaport (hususi damgalı pasaport) konusu açıklığa kavuştu. Resmi Gazete'de bugün esasları yayınlanan kararla birlikte ihracatçılara yeşil pasaport alma yolu resmen açılmış oldu.

İhracat yapan firmaların yetkililerine hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin esaslar belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, ihracatçılara, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yılda üzeri hapis cezasına mahkum olmamaları, ya da affa uğramış olsa bile anayasal düzene karşı işlenen suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, sahtecilik, hileli iflas, kara para aklama gibi kararla belirlenen suçlardan mahkum olmaları halinde iki yıl süreyle hususi damgalı pasaport verilebilecek. Pasaport, eş ve çocukları kapsamayacak.

Karar kapsamında, son üç takvim yılı itibarıyla ihracatı; 1-10 milyon dolar arasında olan firmaların bir, 10-25 milyon dolar arasında olan firmaların iki, 25-50 milyon dolar arasında olan firmaların üç, 50-100 milyon dolar arasında olan firmaların dört, 100 milyon üzeri olan firmaların beş yetkilisine hususi pasaport verilebilecek. Bu tutarlarda mal ihracatı yapan firmalar, resmi dış ticaret istatistikleri esas alınarak Ekonomi Bakanlığınca belirlenecek.

Hususi damgalı pasaport başvurusu İçişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığınca ortak belirlenen talep formu aracılığıyla yapılacak.

YORUMLAR 2
  • Sokaklambasi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav senin disisleri bakanin diplomatik pasaportlan yurt disina cikamiyor inracatci pes para kiymetsiz pasaportunu ne yapsin
    Cevapla
  • Öner 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin derken... sen neyin nesisin?
    Cevapla