ABD'deki 40 başarılı Türk genci ödüllendirildi

ABD'de iş dünyasına yönelik İngilizce yayımlanan ilk ve tek Türk dergisi "TurkofAmerica" tarafından verilen "40 Yaş Altı En Etkin 40 Genç" ödülleri sahiplerini buldu.

ABD'deki 40 başarılı Türk genci ödüllendirildi
ABD'deki 40 başarılı Türk genci ödüllendirildi
GİRİŞ 20.03.2017 12:27 GÜNCELLEME 22.03.2017 13:04

ABD'de 2002 yılından bu yana İngilizce yayımlanan "Turk of America" adlı iş dergisi, bu ülkedeki Türkler arasında "40 Yaş Altı En Etkin 40 Genç" adlı bir sıralama yaptı.

Dergi tarafından San Francisco Silikon Vadisi'nden New York finans dünyasına, spordan sanata, film endüstrisinden mühendisliğe kadar 40 yaş altı en etkin 40 Türk gencinin sıralandığı "40 Under 40" adlı özel bir sayı yayımlandı.

17.Mart 2017 tarihinde duzenlenen ozel bir geceyle 40 gence odulleri New York Marriot hotelde takdim edildi. Listenin ilk sırasında, aktif büyüklüğü 60 milyar dolar olan First Republic Bank'ın kıdemli üst düzey yöneticisi Hafize Gaye Erkan'a yer verildi. Banka bünyesine 2014'te kıdemli başkan yardımcısı olarak katılan Erkan'ın, Chief Investment Officer ve Co-Chief Risk Officer unvanları da bulunuyor.

Özel sayının kapağında ise Amerika'da kendi geliştirdiği konsept olan yıl boyu açık Christmas mağaza zincirlerinin sahibi Neslihan Hıdırlıgil yer alıyor. Hıdırlıgil, New York 5. Avenue'nun yanı sıra San Francisco, Washington DC ve Miami gibi kentlerde de sahibi olduğu yıl boyu Christmas hediyelik eşyaları satan "It's Always Christmas" mağaza zincirini işletiyor.

San Francisco merkezli teknoloji şirketlerinde üst düzey görevlerde bulunan Türk gençler de listenin üst sıralarında yer aldı. "Google Now" projesinin mimarlarından Barış Gültekin, Twitter'dan sonra Facebook'a transfer olan ve sosyal medya devinin altyapısına yön veren mühendislerden Serdar Bulut, "Alice in Wonderland" ve "The Wizard Of Oz" gibi tanınmış filmlerde görsel efekt süpervizörü olarak görev yapan ve halen Sony Pictures Imageworks'te kıdemli teknik yönetmen olarak çalışan Coşku Turhan, listede kendilerine yer buldu.

Milyonları ekran başına bağlayan "Games of Thrones", "Shark Tale", "Kung Fu Panda", "Black Hawk Down" gibi film ve dizilerin görsel efektlerini yapan Olçun Tan ve "Call of Duty", "Modern Warfare" gibi çok bilinen bilgisayar oyunlarının hazırlanmasında görev alan Ahmet Atalay da listeye dahil edildi.

Google'ın tüketici pazarına yönelik son girişimlerinden biri olan Google Express'in pazarlamasından sorumlu Esra Güler de listedeki genç Türklerden oldu.