İhracatta rekor yolda

Ekonomi Bakanı Zeybekci “İhracatla büyümek zorunda olan bir ülkeyiz. Mart sonu itibariyle ihracatı Cumhuriyet tarihinin zirvesine taşıyacağız” dedi.

İhracatta rekor yolda
İhracatta rekor yolda
GİRİŞ 15.03.2017 11:01 GÜNCELLEME 15.03.2017 11:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ toplantıları için Van’da bulunan Ekonomi Bakanı Zeybekci “İhracatla büyümek zorunda olan bir ülkeyiz. Mart sonu itibariyle ihracatı Cumhuriyet tarihinin zirvesine taşıyacağız” dedi.

SEFERBERLİĞE DEVAM 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Zeybekci, mart sonu itibariyle ihracatı Cumhuriyet tarihinin zirvesine taşıyacaklarını belirterek “Biz ihracatla büyümek zorunda olan bir ülkeyiz. Biz vatandaşlarımıza iş üretmek zorundayız. Hep birlikte bu seferberliğe devam edeceğiz. Başka şansımız ve başka Türkiyemiz de yok. Bu ülkede başı dik alnı açık dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olan Türkiye’yi mutlaka biz yapacağız. Bunun için de hükümet olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunun gereğini ortaya koyacağız” dedi. 

Zeybekci, Hollanda’nın skandal tavrına ilişkin olarak da “Benim bir bakanıma veya benim bir vatandaşıma, atıyla, itiyle saldırıp insanlık zulmünü yapan, her türlü dokunulmazlık konumu olan bir bakanımın korumalarını tutuklatarak karşısında ahlaksız bir polis şefini parmak sallatarak konuşturanlardan da bunun hesabını mutlaka soracağız” diye konuştu.

Tüm adımlarımızda vatandaşı dinledik

Günrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Ülke olarak daha fazla üretme irademizi göstereceğimiz ‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ toplantılarımızın ilkini gerçekleştirmek üzere Van’da bir aradayız. Yatırım ve iş ortamının iyileştirilmesi amacıyla önemli reformlar yaptık ve bu reformları sürdürmeye devam edeceğiz. 14 yıl boyunca tacirimizden sanayicimize, esnafımızdan üreticimizle iş birliği halinde çalıştık. İstişare kültürümüzün gereği olarak attığımız tüm adımlarda vatandaşlarımızın taleplerini esas aldık. Ekonomimizi büyütmek için tüm taraflarla el ele verdik. Tüm bu çabalarımız sonucunda ülke ekonomisini 2002 yılında olduğu seviyeden çok ileriye taşıdık. Son 14 yılda yaptığımız köklü ekonomik reformlar ve yapısal tedbirler sayesinde, ülkemiz ekonomisi tekrar büyüme sürecine girecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak, ekonomimize hız kazandıracak birçok yeni mekanizmayı uygulamaya aldık” dedi.

YORUMLAR 1
  • MEHMED 7 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işçilik zulümdür.
    Cevapla