Et fiyatlarını düşürecek öneri

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den et fiyatlarını düşürecek bir öneri geldi.

Et fiyatlarını düşürecek öneri
Et fiyatlarını düşürecek öneri
GİRİŞ 13.03.2017 10:27 GÜNCELLEME 13.03.2017 10:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende et satışlarında yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranının toptan satışlarda olduğu gibi yüzde 1'e düşürülmesi halinde et fiyatklarının da 3-4 TL düşeceğini söyledi.

Kasapların toptan et alımlarında yüzde 1 olarak uygulanan KDV oranının perakende satışlarda yüzde 8 uygulanmasına son verilmesini isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, "Et fiyatlarındaki artışı frenlemenin yolu KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinden geçer. Daha önceki yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda KDV oranlarında değişikliğe gidilerek fiyatların aşağı inmesinde büyük rol oynandı. En önemlisi sıkıntı yaşayan birçok sektöre bu şekilde hareketlilik geldi. Şimdi aynı uygulama başta et fiyatları olmak üzere süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarında da uygulanmalıdır" diye konuştu.

"FİYATLAR 3-4 TL DÜŞER"

KDV oranlarında yapılacak yeni düzenleme ile sıkıntıda olan bir sektörde satışların yükselmesinin ekonomiye de katkı sağlayacağının altını çizen Palandöken, "Bu sebeple perakende et satışında Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesi konusunda çalışma yapılmasını talep ediyoruz. Et sektöründe yaklaşık 8 yıldır sıkıntılı bir dönem yaşanmaktadır. Vatandaşın geliri ve satın alma gücü göz önünde bulundurularak yapılacak düzenleme ile sektörün satış konusunda yaşadığı sıkıntıların aşılmasına katkı sağlayacaktır. Kasap esnafının et satış miktarını artırmak ve vatandaşın daha fazla et yemesini sağlamak için KDV oranında düzenleme artık kaçınılmaz. En önemlisi çocukların gelişiminde et, süt ve yumurtanın büyük öneminin olduğu unutulmamalıdır. Bu indirim bütçe kaynaklarına fazla bir yük getirmeyecektir. Türkiye'deki et üretiminin perakende satışa konu olan kısmı yüzde 40 civarındadır. KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi perakende satışlardaki et fiyatlarına yaklaşık 3-4 TL indirim olarak yansıyacaktır. Böylece vatandaşın ete ulaşımı kolaylaşacaktır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 13
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    dusse bile o indirim bize bir turlu yansimiyor
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    fiyatı aracı artırıyorsa devlet khk ile aracıların yerini alır fiyatı artırmaz. bitti.
    Cevapla
  • hasan57 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz bekliyoruz 10-15 tl indirim adamlar 3-4 tl diyor
    Cevapla
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Komisyoncu 3-4 TL daha zam yapacakta, devlet düşürsün ben yapayım peşinde anlaşılan
    Cevapla
  • erbat 7 yıl önce Şikayet Et
    elbetde mal yetistirmek maliyetli ama turkiyedeki zengin tuccarlarinda ac gozlulugu cok bu iste
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle