Cumhurbaşkanı açıkladı! Daha da inecek

Liderler Zirvesi'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı açıkladı! Daha da inecek
Cumhurbaşkanı açıkladı! Daha da inecek
GİRİŞ 03.03.2017 09:44 GÜNCELLEME 03.03.2017 10:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pakistan'da gerçekleştirilen 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve sonrasında istihdam seferberliği ve işbirlikleri hakkında olumlu bir şekilde gelişen süreçlerden bahsetti.

Kurda gerilemenin başladığına dikkat çeken Erdoğan "Ben daha da ineceği kanaatindeyim. Bu konuda geldiğimiz nokta bunun sinyallerini veriyor" dedi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE YÜKSELİŞTEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan işe alım süreçleri hakkında da "Yıl sonu itibarıyla çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Yaza doğru istihdam noktasında ciddi alımlar olacak. Özellikle turizm sektöründe ciddi bir patlama yapacağız. Bununla birlikte ciddi kapı açılacaktır" açıklamalarında bulundu.

İŞBİRLİKLER ARTMALI

13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde bölgesel işbirliğini artırma mesajı verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EİT'ye üye ülkelerin 1.7 trilyon dolar gayrisafi milli hasılaya sahip bir bölge oluşturduğunun da altını çizdi. Erdoğan "Enerji, altyapı ulaştırma gibi konular ki buna özellikle savunmayı da ekleyebiliriz. Aslında Ecobank var ama güçlü değil bunu güçlendirebiliriz. Tacikistan'a, 'üye olmanızda fayda var' diye görüşümü ilettim" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile uzun bir görüşmeleri olduklarının altını çizen Erdoğan, "Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov ile görüşmemiz oldu. Türkiye ile ikili ilişkileri nasıl ileri seviyelere getireceğiz, bunlar üzerinde durduk. Son görüşmemiz de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile oldu. Onların mayıs ayında seçimi var. Bunun ardından Yüksek Stratejik Konsey toplantısını yapabiliriz dediler" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • darkknight 7 yıl önce Şikayet Et
    inmedi yükselişe geçti tekrar
    Cevapla