Türk Lirası 5 ay sonra...

Türk lirası, dolar karşısındaki 5 aylık zayıf seyrini şubatta sonlandırarak yükselişe geçti.

Türk Lirası 5 ay sonra...
Türk Lirası 5 ay sonra...
GİRİŞ 02.03.2017 11:37 GÜNCELLEME 02.03.2017 11:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Lirası'nda 5 aylık düşüş trendini geçen ay sona erdi ve şubatta yüzde 3,54 değer kazandı.

SAXO Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, ABD seçimleri ile başlayan yükseliş sürecinde 3,94 zirvesini gören dolar/TL tarafında, teknik ve temel kriterlere bağlı bir düzeltme hareketi olduğunu söyledi.

Paksoy, özellikle şubat ayı ile birlikte aşırı alımdan kaynaklanan teknik gereklilik ve TL'nin aşırı değer kaybından dolayı piyasada oluşan kısa vadeli bir miktar dengelenme isteği paralelinde bir teknik düzeltme süreci ve anlamlı bir geri çekilme hareketi oluştuğunu ifade etti.

PSİKOLOJİK EŞİK

Şubat ayına 3,80 seviyesinden giren dolar/TL'nin, 3,55'lere kadar uzanan bir geri çekilmeden sonra gelen tepki alımları ile geçen ayı tamamladığını belirten Paksoy, bu tepki yükselişinde 3,70 direncinin aşılamaması durumunda kısa vadede aşağı hareket ihtimalinin devam edeceğini kaydetti. Paksoy, 3,70 direncinin kalıcı olarak geçilmesi durumunda 3,80 seviyesinin ilk önemli psikolojik eşik olacağı tahmininde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • nusret 7 yıl önce Şikayet Et
    ne demek psikolojik eşik... resmen bu eşiklerin birinde batacağız bir gün ve o gün çok yakın... hiç bir şeye zam yapmasan bile bu gidişle zaten fakirleşiyorsun... sen memurunun arkasını kurtar.. ya özel sektörde çalışan gariban... 30 milyonun geçim derdi... bize neler oluyor... farenin canlıları uyuşturarak yemesi gibi... hiç farkında değiliz...
    Cevapla
  • ... 7 yıl önce Şikayet Et
    3,70 oluyor dolar uyumayin biseyler yapin
    Cevapla