KOSGEB 2017 sıfır faizli kredi ödemeleri başladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) faizsiz kredi ödemelerine başladı.

KOSGEB 2017 sıfır faizli kredi ödemeleri başladı
KOSGEB 2017 sıfır faizli kredi ödemeleri başladı
GİRİŞ 01.03.2017 09:30 GÜNCELLEME 01.03.2017 09:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

KOSGEB kredi ödemeleri başladı. Dün başlayan Küçük ve Orta Boy İşletmelere can suyu olacak kredide 460 bin 167 işletme yıllık cirosuna göre 20 bin ile 50 bin lira arasında destek alacak. 20 günde KOBİ’ye 11 milyar TL ödenecek.

Konu ile ilgili ilk açıklama dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından duyuruldu. Özlü, Twitter hesabından, “50 bin liraya kadar olan faizsiz kredi desteği ile ilgili işlemler başladı, hayırlı olsun” dedi.

KREDİYİ CİRO BELİRLİYOR

Yıllık net satış hasılatı 1 milyon 345 bin liranın altında olan işletmelere yıllık net satış hasılatına göre 20 bin ila 50 bin lira arasında kredi verilecek. Kredi kullanan işletme ilk bir yıl hiçbir ödeme yapmayacak. Ödemeler 1 yılın sonunda başlayacak ve çekilen kredi miktarı faiz ödemeden 3'er aylık taksitler halinde 2 yılda ödenecek.

SMS'LE BİLDİRİLECEK

KOBİ'lere yaklaşık 20 günde 11 milyar liraya yakın faizsiz kredi hacmi oluşturulacak. Krediyi almaya hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderilecek. Ayrıca işletmeler, sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr web adresinden giriş yaparak da başvuru sonuçlarını öğrenebilecek. Adına kredi çıkan işletme ise son olarak kredi onayının çıktısını alıp bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabilecek.

YORUMLAR 11
  • L b 7 yıl önce Şikayet Et
    Hanı ne zaman ödeme olacak çıkarmı çıkmazmı beli değil verem etiniz yeter
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    kosgep onayladı banka onayladı halen ödeme yapılmıyor
    Cevapla
  • Memet 7 yıl önce Şikayet Et
    Onaylamak demek parayı almak deyil. Önemli olan bankanın ödemesi. Banka vermez zati. Hepsi palavra
    Cevapla
  • Memet 7 yıl önce Şikayet Et
    Kosgep onlaylıyor ama seni bankaya havale ediyor ve sicilin temizse krediyi veriyor. Peki sicili temiz kaç esnaf var ki!! Birde 50 bin tl yerine 20 bin onlaykanmış hep. Onada razıyız ama bankanın onayı zor. Bencede bu esnafı kandırmaca gibi
    Cevapla
  • Memet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne ödemesi. Hangi şirketin veya esnafın sicili temiz ki kredi verilsin. Bankalar asla sicili temiz olmayana vermez. Yani 460 bin esnaftan ancak çok az kişi bu paradan alınır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle