Dünya devinden flaş Türk Lirası tahmini!

Rabobank stratejisti Matys, ABD Merkez Bankası 2017`de sadece bir kez faiz artırırsa TL`nin dolar karşısında yıl sonuna kadar yüzde 6 daha değer kazanabileceğini kaydetti.

Dünya devinden flaş Türk Lirası tahmini!
Dünya devinden flaş Türk Lirası tahmini!
GİRİŞ 28.02.2017 14:24 GÜNCELLEME 28.02.2017 14:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Lirası dolar karşısında Şubat ayında, Merkez Bankası'nın fonlama koşullarını sıkılaştırarak TL piyasası oranlarını yükseltmesi ile birlikte diğer tüm gelişen ülke para birimlerine kıyasla daha iyi performans gösterdi ve Ağustos ayından bu yana ilk aylık bazda yükselişine yöneldi.

Türk Lirası'nın dolar karşısında Ocak ayında 3.9415 ile gördüğü tarihinin en yüksek seviyesinden yaptığı yüzde 9'luk yükseliş, Rabobank'ın Londra'daki stratejisti Pyotr Matys'in Cuma günü yaptığı değerlendirmeye göre, ABD Merkez Bankası (Fed) 2017'de sadece bir kez faiz artırırsa, yıl sonuna kadar yüzde 6 daha sürebilir.

Dolar-TL opsiyonlarındaki bir aylık ima edilen volatilite, 11 Ocak'taki zirvesi olan yüzde 24.3'ten sonra yarı yarıya geriledi ve bu artan güvenin diğer bir göstergesi olarak değerlendiriyor.

Aşağıdaki grafikte spot piyasada işlem gören TL'nin dolar karşısında ardı ardına beş aylık kaybının ardından Şubat ayını yükselişle tamamlamaya hazırlandığı gösteriliyor.

YORUMLAR 1
  • darkknoght 7 yıl önce Şikayet Et
    bos konusuyorlar
    Cevapla