Bu kentte iş var işçi yok

Yüzde 4 ile en düşük işsizlik oranının olduğu Karaman'da, istihdam seferberliği kapsamında 6 bin yeni istihdam oluşturulması amaçlanıyor.

Bu kentte iş var işçi yok
Bu kentte iş var işçi yok
GİRİŞ 27.02.2017 12:27 GÜNCELLEME 27.02.2017 12:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Karaman Belediye Başkanı Çalışkan, illerinde fabrikaların işçi bulamadığı için tam kapasite çalışamadığını, civar kentlerden işe alınan işçilerin her gün 100 kilometre uzaklıktan işe gelip gittiğini söyledi.

Türkiye'nin yüzde 4 ile en düşük işsizlik oranının olduğu, yaklaşık 3 bin işçinin çevre il ve ilçelerden getirildiği Karaman'da, istihdam seferberliği kapsamında da 6 bin yeni istihdam oluşturulması amaçlanıyor.
 
Karaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaptığı açıklamada, gıda sanayisi ile dikkati çeken ilin "bisküvi ve elmanın başkenti" olduğunu söyledi.
 
Türkiye'deki bisküvi ve çikolata üretiminin 70'inin Karaman'da gerçekleştirildiğini belirten Çalışkan, "En çok elma üretilen ikinci il burası. Bulgur üretiminin de lokomotif illerinden biri. Bunun yanında imalat makineleri, tarım makineleri üretiliyor. 100'e yakın ülkeye ihracat yapılıyor." diye konuştu.
 
Karaman OSB'nin önemli bir istihdam alanı olduğunun altını çizen Çalışkan, "Konya'nın Ereğli, Çumra ve Karapınar, Mersin'in Mut ve Gülnar ilçeleri ile Karaman'ın köylerinden servislerle işçi taşınıyor. Bu işçiler günübirlik gelip gidiyor. Buna rağmen sanayimiz yüzde 30 eksik kapasite ile çalışıyor. Eksik kapasite çalışılmasının temel nedeni de işçi bulunamaması. Buradaki işletmelerde yaklaşık 18 bin işçi çalışıyor. Bunların 3 bini çevre il, ilçe ve köylerden gelen işçiler. Daha 6 bin işçiye ihtiyaç var. Karaman'da işsizlik problemi yok. Sadece iş beğenmeme ile ilgili bir sorun var. Çalışmayanlar, masa başı iş istiyor. Devlet dairesinde iş arıyor." dedi.
 
Servisle getirilen işçilerin Karaman'a yerleşmesine ilişkin adımların atıldığını anlatan Çalışkan, "Çalışmak için 100 kilometre gelip giden işçe tam verimle çalışamıyor. Bu durumdan çalışan da işveren de memnun değil. TOKİ ile bu işçilerin yerleşip ev sahibi olabilmeleri için işçi konutları yapılmaya başlandı. 600 konut satıldı, 600 daha satışa çıkacak. Ayrıca bin 200 konut daha yapılacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • fatih torun 7 yıl önce Şikayet Et
    Böyle birinin fabrikasında kim karısınını kızını çalıştırabilir.Lafa geldimi Karamanda işçi yok herkes masa başı iş arıyor, illaki böyleleride vardır ama böyle patronlarında olduğu bilinsin.Ülkerin de var bisküvi fabrıkası niye sendika yok eti bisküviyi niye sokmuyorlar.İnsan gibi ücret ver işçilerin alın terini ve sendikal haklarını ver bakalım işçi dolar kalır.
    Cevapla
  • orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim hemen suçu çalışana atarsınız yok masa başı iş falan.Allah aşkına verfiğiniz 1400 tl maaş kim çalışır bu paraya siz verin bakalım 2000 ile 2500 tl arası maaş bakın millet nasıl akın ediyor.işveren deki prensip asla değişmez az para çok iş yok öyle yağma biraz çalışanıda düşünün yazık.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Fatih ya patronsun yada hayattan bi habersin adam mukemmel bir yorum yapmış bence sende emek sömürücülerin yanında yer alma
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman kahvehanede okey oynamaya devam.
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    haklısın kardeşim 1400 tl ye çalışmak hiç mantıklı değil hakkını alamadıktan sonra olmaz olsun öyle para
    Cevapla