Kıtlık tezgahları vurdu! Kilosu 50 lirayı buldu

Batı Karadeniz bölgesinde denize açılan balıkçıların beklentilerin altında av ile dönmesi nedeniyle tezgahlarda balık fiyatları yükseldi.

Kıtlık tezgahları vurdu! Kilosu 50 lirayı buldu
Kıtlık tezgahları vurdu! Kilosu 50 lirayı buldu
GİRİŞ 25.02.2017 17:31 GÜNCELLEME 25.02.2017 17:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Balık kıtlığı yaşanan Karadeniz'de balıkçılar, avdan elleri boş dönüyor. Bu verimsizlik tezgahlara da yansıdı. Balıkçılar az balığı, yüksek fiyattan satarak açığı kapatmayı hedefliyor. Müşteriler ise bu manzara karşısında isyan ediyor.

"KARADENİZ'DE BALIK KALMADI"

Karadeniz'de balık avı beklentilerin altında kalınca tezgahlardaki balık fiyatlarında yükselmenin de önüne geçilemiyor. Avdan elleri boş dönen balıkçılar Karadeniz'de balığın kalmadığını dile getirerek, "Yerli balık çok az çıkıyor. Genelde barbun, istavrit ve mezgit balığı var ama bunlarda çok az. Bölgemizde balık olmayınca İstanbul, Marmara bölgesi ve diğer bölgelerden balık almaya gidiyoruz. Balık fiyatları uçuyor adeta, çok yüksek. Bunun nedeni yanlış avlanmadan kaynaklanıyor. Alıcı çok şikayetçi, satışlar durdu derecesinde yavaş" diye konuştu.

MÜŞTERİLER İSYAN ETTİ

Öte yandan balık tezgahlarını gezen bazı müşteriler ise Sarıkanat'ın kilosunun 50 TL'ye çıkmasını eleştirerek, "Mümkün değil alamayız. Sarıkanat'ı en son 15 TL'den almıştım, fiyatı düşene kadar bekleyeceğiz galiba" dedi.

YORUMLAR 4
  • Trol 7 yıl önce Şikayet Et
    Yasak avcılığa göz yumulursa böyle olur ,imralı ve körfezler trolcu dolu ,sahil güvenlik yakalar savcı salar ))) bu günle iyi günler
    Cevapla
  • hıdır diker 7 yıl önce Şikayet Et
    bu balıkçılarınan fındıkçılar o kadar aç gözlülerki mallarımız çok olsun hemde çok pahalı olsun istiyorlar helede balıkçılar denizdeki tüm balıkları biten ben yakalayım kimse yakalamasın istiyorlar. ikisinide yemesem ölmem dilerim ALLAH dan sonları balıklar gibi olsunlar.
    Cevapla
  • turnusağ 7 yıl önce Şikayet Et
    nerde bu balıklar nereye gitti
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    bu baliklari vu fiyata cikaranlar yerli olamaz, devlete cagri yapiyorum... cunku baliklari avrupa fiyatlarina satiliyor! bu ne anlamina geliyor? bu baliklari yerli sirketler ya sahterkarlik yapiyor... yada yabanci bir buyuk gida sirketi (tabii degisik isimleri kulanip) tum baliklari kara borsada alip pahaliya satiyor firsatcilara tabii..
    Cevapla