Japon firmalar Türkiye'yi takibe aldı

Arda Ermut, Japon firmalarının Türkiye'de satın alma ve birleşme yatırımlarını yakından takip ettiğini söyledi

Japon firmalar Türkiye'yi takibe aldı
Japon firmalar Türkiye'yi takibe aldı
GİRİŞ 25.02.2017 16:37 GÜNCELLEME 25.02.2017 16:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, TYDTA'nın 24 Şubat'ta Tokyo'da yaptığı ve 27 Şubat'ta da Osaka'da düzenleyeceği yatırım seminerlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ermut, özellikle 2010'dan sonra Japonya'ya ağırlık vermeye başladıklarını ve Japon yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi açısından bu dönemden sonra ciddi gelişmeler kaydettiğini anlattı.

"JAPON PAZARI ARTIK TIKANMIŞ DURUMDA"

Tokyo'da 24 Şubat'ta düzenledikleri toplantıda 200'ün üzerinde Japon yatırımcısına Türkiye'deki satın alma ve birleşmeler ile yatırım ortamını anlattıklarını söyleyen Ermut, "Toplantılarımızı satın alma ve birleşme başlığı ile yapmamızın sebebi de Japon firmaların bu noktadaki ilgisinin çok yoğun olması. Japon firmaların hepsi neredeyse global olarak rekabet edecek konumdalar ama Japon pazarı artık tıkanmış durumda. O yüzden, global düzeyde rekabetçi olabilmek adına dünyanın çeşitli bölgelerinde genişleme ve faaliyet alanları bulmak zorundalar. Bunun da bir kısmını potansiyel gördükleri firmalara yatırım yaparak, satın alma ve birleşmeler ile üçüncü ülkelerdeki pazarlara hitap edebilmek için yapıyorlar. Aynı şekilde Türk firmalarla da ilerlemek istiyorlar. Son dönemde gıda, teknoloji, bilişim sektörlerinde, makine ve sağlık alanlarında satın alma ve birleşmeler gerçekleşti Japon firmalarla." bilgisini paylaştı.

YORUMLAR 2
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun japonlarla daha cok ortaklik yapilmasi gerektigine inaniyorum cin ile de bir o kadar yakin iliskiler kurmaliyiz.
    Cevapla
  • GÖNÜL DOSTU 7 yıl önce Şikayet Et
    JAPON TEKNOLOJISI BATIYI COKtan SOLLADI
    Cevapla