Rüzgar tersine döndü: Dolar az önce...

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın dün akşam açıklanan tutanakları öncesinde 3.57 seviyesinden işlem görüyor.

Rüzgar tersine döndü: Dolar az önce...
Rüzgar tersine döndü: Dolar az önce...
GİRİŞ 23.02.2017 07:26 GÜNCELLEME 23.02.2017 09:12
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 31 Ocak-1 Şubat'ta yaptığı ve faizlerin sabit tutulduğu para politikası toplantısının tutanaklarının, küresel piyasalarda "belirsiz tonda" bulunmasının etkisiyle, dolar 3.60 liranın altına çekildi.
Bazı yatırımcıların da "güvercin tonlu" diye nitelendirdiği tutanaklara göre, Fed'in faiz politikasına yön veren komitenin üyeleri, işsizlik ve enflasyon verilerinin beklentilere uygun gelişmesi durumunda "oldukça yakın bir zamanda" faiz artırmanın uygun olacağının altını çizdiler.

Ancak Fed üyeleri, faiz politikalarına net bir yön vermeden önce, ABD Başkanı Donald Trump'ın "ekonomiye ilişkin planlarındaki belirsizlerin ortadan kalkması gerektiğine" de dikkat çektiler.
Tutanaklarda, "Komite üyeleri, maliye ve ekonomi politikalarının nasıl bir yön bulacağı ve ne zaman devreye alınacağı konusundaki belirsizlik bulunduğuna dikkat çekildi" denildi. 

Aralık ayındaki toplantıda, "2017 yılında faizlerin üç kez artırılacağı"nı açıklayan Fed'in komite üyelerine göre, "işgücü piyasası ve enflasyon verilerinin beklentiler dahilinde veya beklentilerden daha iyi olması durumunda Fed faizi oldukça yakında artırılabilecek."

Fed tutanakları öncesinde 3.60 - 3.61 lira aralığında hareket eden dolar, bugün erken saatlerde 3.5798 lirayı da gördü. Dolar daha sonra 3.58 - 3.59 lira aralığına çekilirken, euro da 3.78 - 3.79 lira aralığında hareket etmeye başladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah evet çıkarsa dolar dahada düşer
    Cevapla
  • Prof 7 yıl önce Şikayet Et
    Hedefimiz 1 Dolar 99 Kuruş olmalı. İnş o günleri görürüz.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah ağzınızdan bal damlıyor :))
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah kardeşim
    Cevapla
  • izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa çöküşteiflasta euro çıkmıyor iyide abd de çöküşte devamlı havadan para bastığı halde dolar niye durmuyor
    Cevapla
  • İBRAHİM AKIN 7 yıl önce Şikayet Et
    Buna iste manipliasyon diyorlar ok gibi yavas yavas gerip birakirsin.Dususu piyasa saglar aciga satislar yapilir sonrasinda bir anda alis dolar her gun 10 kurus ziplar bazen 20.Devletin bu konuda önlemini disaridan gelmis ve gelen canli paraya onlem almasi gerekir.Ulkeye dolar i kisitlamasi yada gelen paranin yatirima donum donmedigine bakmali.Kendi elimizle ipimizi cekiyoruz.
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Düşene bir tekmede merkez bankası vursa olmazmı biraz biraz dolar sürse piyasaya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle