Altay Tankı'na bir talip daha!

Nurol Holding'in BAE Systems ile ortak girişimi FNSS Savunma Sistemleri, Altay Tankı'nın üretimiyle ilgileniyor.

Altay Tankı'na bir talip daha!
Altay Tankı'na bir talip daha!
GİRİŞ 21.02.2017 16:22 GÜNCELLEME 21.02.2017 16:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı, "FNSS, şu anda tank üretimi konusunda Türkiye'nin en etkili, en tecrübeli firması olabilir. Dolayısıyla Altay Tankı'yla ilglenmemiz de doğaldır" dedi. 

BloombergHT canlı yayını, Piyasa Hattı programında Hande Demirel'in konuğu olan Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nurol Holding'in mevcut projeleri ve geleceğe yönelik değerlendirmelerini paylaşan Kemahlı, Hande Demirel'in sorusu üzerine Altay Tankı üretimiyle ilgilendiklerini söyledi.

Kemahlı, "FNSS iştirakimiz olarak Altay Tankı'nın üretimiyle ilgileniyoruz. Şu anda Endonezya'yla orta boy tank prototipi üretimi konusunda protokülümüz var, tank üretimi konusunda belli bir tecrübemiz de var. FNSS, şu anda tank üretimi konusunda Türkiye'nin en etkili, en tecrübeli firması olabilir. Dolayısıyla ilhlilenmemiz de doğaldır." dedi.

FNSS SAVUNMA SİSTEMLERİ

FNSS Savunma Sistemleri Nurol Holfin'in British Eurospace ile yüzde 51'i kendilerine ait olmak üzere ortak girişimi. Şirket Türk Silahlı Kuvvetleri ile Müttefik Silahlı Kuvvetlerinin kullanımı için paletli ve tekerlekli Zırhlı Muharebe Araç aileleri ile Silah Sistemleri’nin tasarım, üretim ve satışı amacıyla 1986 yılında kuruldu.

TÜMOSAN EK SÜRE ALDI

Diğer taraftan Altay Tankı'nın motorunu geliştirmekte olan Tümosan, geçtiğimiz hafta aldığı yeni ek süre 24 Şubat Cuma günü sona eriyor. Projenin ana yüklenicisi ise OTOKAR.

2016 yılının Kasım ayında Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, "Altay milli tank projesinde geliştiren firmadan (Otokar) yenilenmiş bir teklif istedik, değerlendirmesi devam ediyor ama sona yaklaştık" demişti.

KAYNAK: BUSİNESS HT
YORUMLAR 5
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Milli savunmada otokar firmasının payı azaltılmalı, alt yüklenici sayısı çeşitlendirilmeli. Zaten ardından bu yükleniciler gelişip birleşerek tek ve MİLLİ şirket halini alacaktır.
    Cevapla
  • Alii 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bile kendi son sürüm silahını satmıyor eskisini satıp yenisini çıkarıyor.daha askerimizde yok kendimiz uretmemisiz .ingilizlerin tek yaptığı biz geride bırakmak.
    Cevapla
  • yerliymiş 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel yapıyorsunuz böyle devam edin yerli üretin o kadar yıl arge harcaması o kadar emek , üstüne o kadar sermaye sonra gelsin ingiliz firması üstlensin ben üretiyim diye alkışlıyorum sizi zaten ingilizlerle ortak üreteceğiniz uçak tam bir fiyasko olacak adam basacak parayı elindeki diğer % 50 hissenide alacak al sana yerli uçak
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    tank motoru için Rusya,Ukrayna yada Güney Kore ile işbirliği biran evvel yapılmalı.dünya karışıkken beklemek çok büyük hata.üretimi Koç ve fnss yapabilir,alt yapıları müsait.oyalanmayın.
    Cevapla
  • ataman 7 yıl önce Şikayet Et
    Tümosan becerikli bir firma olsaydı bugüne kadar birşeyler çıkarırdı. Ukraynadan yardım alınsın.
    Cevapla