ASKON'dan 'istihdam' açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Milli İstihdam Seferberliği çağrısına ilişkin iş dünyasına bir açılım sundu.

ASKON'dan 'istihdam' açıklaması
ASKON'dan 'istihdam' açıklaması
GİRİŞ 20.02.2017 15:09 GÜNCELLEME 20.02.2017 15:09

ASKON Genel Sekreteri Bahadır Tuzcu, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı "Milli İstihdam Seferberliği “ne ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. 

'Kalıcı Başarının Sırrı Yatırım Planı'

İş dünyasının istihdam taahhütlerini son derece olumlu bulmaktayız. Bu noktada, iş dünyasına milli istihdam seferberliği ile ilgili bir açılım sunmak istiyoruz. Söz konusu yeni iş taahhütlerinin gerçekten ekonomimize ve kendilerine faydalı olmasını isteyen her şirket, istihdam artışını, bir yatırım planıyla birlikte gündemine almalıdır. Gerçekten de, bu trend Sayın Trump yönetiminin gelişiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nde gözlenmektedir. İstihdam taahhütleri, ağırlıkla, yatırım planları dâhilinde gerçekleşmektedir. Kalıcı başarının sırrı buradadır. 

'Yatırım Planları Verilen İstihdam Taahhütlerinin Üzerindedir'

Sayın Cumhurbaşkanımızın "söz verip yerine getirmeyenleri" kamuoyuyla paylaşacağını dile getirmesi bu seferberliğin başarısını pekiştirecektir. Şöyle ki, verilen 1,2 milyon civarındaki istihdam sözünün işsizlik oranlarını %8'ler seviyesine indirmesi beklenmektedir. Fakat bu istihdam sözünün bir yatırım hamlesiyle beraber gerçekleşmesi, istihdamın kalıcılığı anlamına gelecektir. Şunu çok iyi biliyoruz, ülkemizdeki yatırım potansiyeli verilen istihdam taahhütlerinin üzerindedir. Özellikle, son dönemdeki ekonomik reformlarla birlikte, cazibe merkezleri, bölgesel teşvikler, teknoloji yoğun yatırım teşvik - hibe - destekleri, istihdam ve ihracat teşviklerini bir arada düşündüğümüzde, bu dönemin tam bir yatırım dönemi olduğuna inanmaktayız. 

ASKON olarak, istihdama vereceğimiz katkıyı doğrudan yatırım projelerimizle birlikte çalışmaktayız. Bu minvalde, doğu ve güneydoğu illerimize odaklanarak, mevcut teşvik ve desteklerin ürettiği motivasyonla, yatırımlara ve istihdama hız katmayı hedeflemekteyiz. Her defa olduğu gibi, yine, iş dünyasının ülkemizin geleceğini "konjonktürel güven bunalımı" söylemlerine terk etmemesi gerektiğini önemle vurguluyoruz.