Dolar kan kaybetmeye devam ediyor!

Dolar/TL şu dakikalarda 3.64 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar kan kaybetmeye devam ediyor!
Dolar kan kaybetmeye devam ediyor!
GİRİŞ 14.02.2017 13:03 GÜNCELLEME 14.02.2017 13:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Güne düşüşle başlayan ve 3.6471'e kadar gerileyen dolar/TL, son bir ayın en düşük seviyelerinde seyrediyor. Kur şu dakikalarda 3.64 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 3.87'den işlemde.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3.6790 lira, euronun satış fiyatı ise 3.9080 lira olmuştu.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın bugün ve yarın yapacağı sunum ve sorulara vereceği cevapların piyasaların önemli gündem maddesi olarak öne çıktığını belirterek, Yellen'ın vereceği mesajların, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) mart ayı toplantısı öncesinde faiz artışı beklentileri üzerinde belirleyici olabileceği ifade etti.

Bugün, yurt içinde cari işlemler açığı, yurt dışında ise Almanya ve Euro Bölgesi büyüme verileri ile Fed üyelerinin konuşmalarının piyasaların yönü  üzerinde etkili olacağını kaydeden analistler, dolar/TL de 3.70 seviyesinin direnç, 3.65 ve 3.61 seviyelerinin destek konumuna geldiğini söyledi.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre, ekonomistlerin cari işlemler açığı beklentisi, 2016'nın aralık ayı için 4.3 milyar dolar, 2016  yılının tamamı için de 33.1 milyar dolar oldu.

YORUMLAR 10
  • Arasx 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş için değişen nedir? Her halükarda devlet vatandaşa ceza kesmiyormu? Ne değişti? Bakalım hangi şirketler bundan rant sağlayacak? Vatandaş için kolaylaşan şey ne burada ?
    Cevapla
  • suskun 7 yıl önce Şikayet Et
    ceza yazacaksanız adam gibi yazın bu ne herşeyi özele çevirdiniz adamlarınıza para kazandırmak istiyorsanız bunu halkın sırtından yapmayın bilmem anlata bildim mi.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    başaramıyacaksınız..
    Cevapla
  • Efedayı 7 yıl önce Şikayet Et
    Dolar dahada düşmeli, çünki balon.Amerika'da enflasyon yükselecek ,bütün ülkeler dolara tavır alacak.O zaman balonda patlayacak ,MB.'ye rağmen...
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    velid Bingazi sen de ekonomi profu gibi konuşmuşsun. Adam bir gerçeğe dikkat çekmiş o da şişen doların düşüşü. Kendini muhalif diye tanımlayan dolar sevicileri bu duruma yorum yapmaya çağırmış haklı olarak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle