‘Büyükanne Projesi’ne başvurular başladı

Torunlarına bakan büyükannelere maaş ödenmesinin önünü açan ‘Büyükanne Projesi’ne başvurular başladı.

‘Büyükanne Projesi’ne başvurular başladı
‘Büyükanne Projesi’ne başvurular başladı
GİRİŞ 13.02.2017 15:46 GÜNCELLEME 13.02.2017 15:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (SGK) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, torunlarına bakan büyükannelere maaş ödenmesinin önünü açan ‘Büyükanne Projesi’ne başvurular başladı.

28 Şubat’ta sona erecek başvurularla ilgili açıklama yapan SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, projede temel amacın, kadınların istihdamını desteklemek ve çocukların büyük annelerle birlikte büyümelerinin önünü açarak kültürel aktarımı sağlamak olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’DE 6 BİN KAYSERİ’DE 500 BÜYÜKANNE DESTEKLENECEK

Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep illerinde geçerli olan proje ile 6 bin büyükanneye istihdam sağlanacağını belirten İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, Kayseri’de 500 büyükannenin destekleneceğini ifade etti.

BÜYÜKANNELER 1 YIL SÜREYLE 425 TL AYLIK ALACAK

Başvuruları kabul edilen büyükannelere bir yıl süre ile 425 TL aylık ücret ödeneceğini kaydeden İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, projeye başvuru şartlarını şöyle sıraladı:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, belirlenen illerde ikamet etmek, başvuru tarihi itibariyle çocuğun üç yaşını geçmemiş olması, annenin en az 18 yaşında olması, annenin özel sektörde çalışıyor olması ve en az 360 gündür prim ödeniyor olması, annenin İş Kanununda belirtilen analık süresi içinde olmaması yani yeni doğum yapmış annelerimiz olmayacak. Anne ve babanın kazancının belli bir sınırı aşmamış olması gerekiyor ancak sınırı Bakanlığımız belirleyecek. Anne ve işveren arasında üçüncü dereceden aşağı bir akrabalığın olmaması. Bakım ücreti verilen süre boyunca evde bakıcı istihdam edilmemesi. Büyükannenin bakımı sağlayacak biçimde bedensel ve ruhsal sağlığının yerinde olması.”

ANKET FORMUNU DOLDURMAYANLARIN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK

Başvurunun anne tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, “Başvurular SGK İl Müdürlüklerimize, İşkur İl Müdürlüklerimize veya buyukanne.csgb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek. Başvuru formunun ekindeki anketin doldurulması gerekiyor. Anketi doldurulmayan başvurular kabul edilememiş sayılacak.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Tarık 7 yıl önce Şikayet Et
    Ninelerin çoğu çocuk bakmıyor ki? Çocuğa izledikleri kadın ve evlilik programları bakıyor. Bu olayı teşvik etmek büyük hata nesil televizyon karşısında bozuluyor. Bunun yerine hanımlara verin bin lira çalışmasınlar. Annenin en önemli görevi çocuk yetiştirmektir bundan daha iyi bir iş kariyer olamaz.
    Cevapla
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Nineye 450 tl . Eyt mağduru na sağlık hizmeti .ilac al çalış. 25 yıldır çalışıyorum yetmedi mi.
    Cevapla
  • koylu 7 yıl önce Şikayet Et
    ozurluye bakana , annesine dorununa ana buna bakana maas , ezan okuyana ayri gamet edene ayri maas .... din iman para olmus. Allah rizasi icin yapilacaklara para verirsen hersey para olur " islamin ismi kuranin resmi kalacak ...." olur
    Cevapla
  • Eyt mağdurları 7 yıl önce Şikayet Et
    Köy de on hane biri Muhtar. 1500tl. Biri imam.3000tl. Alıyor. Geri kalan sekiz hane kışın şehir e gidiyor. Nerede Devlet
    Cevapla
  • sivaslım 7 yıl önce Şikayet Et
    cok gereksiz bir uygulama baska yerde kullanilabilir bu paralar anne baba zaten calisiyo ihtiyacli bi aile degil babannede para icin bakmaz zaten torununa havadan gitti paralar yazik...
    Cevapla
  • taci tm 7 yıl önce Şikayet Et
    yaşa takilani emekli yapmayin evde oturan babanneye maaş baglayin.
    Cevapla
  • bahadir 7 yıl önce Şikayet Et
    benim annem evde oturuyor ve gercekten torun bakiyor. 3 yasla bu parayi kaciriyor. bu yuzden olmeyiz yasa neyse o bizde almayiz bu parayi. emeklilikte yasa takilanda yasini beklesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle