Fiyatı uçunca gram altın dörde bölündü

Düğün, sünnet, doğum gibi özel günlerde sevdiklerine altın takamayanlar için çözüm darphaneden geldi. Darphane piyasaya çeyrek gramlık altın sürdü.

Fiyatı uçunca gram altın dörde bölündü
Fiyatı uçunca gram altın dörde bölündü
GİRİŞ 11.02.2017 10:42 GÜNCELLEME 11.02.2017 10:49
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türklerin düğün, sünnet, doğum gibi özel günlerde altın hediye etme adeti ekonomideki çalkalanmalara yenik düştü. Altın fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle vatandaşlar çeyrek altın takma adetinden uzaklaşmaya başladı.

ARTIK NE KÜÇÜLEBİLİR NE DE BÖLÜNEBİLİR

İzmir'in tarihi kemaraltı kuyumcular çarşısında altın toptancılığı yapan Naci Arığtekin, fiyatın hızla yükselmesinin altın ticaretine darbe vurduğunu söyledi. Bu durumdan sadece esnafın etkilenmediğini söyleyen Arığtekin, "Bizim dışımızda bu işten evine ekmek götüren işçi de etkilendi, sevdiklerine altın takacak vatandaş da etkilendi. Yılbaşından bu yana çeyrek altın fiyatı 220 liradan 242 liraya, gram altın 127 liradan 147 liraya yükseldi. Darphane gram altının dörtte biri ağırlığındaki ürünleri piyasaya sürdü. Gram altın alacak durumda olmayan vatandaşlar en azından mahçup olmamak adına yeni basılan ve 37 TL'ye satılan çeyrek gram altına yönelecek. Altın'ın artık ne küçülecek ne de bölünecek hali kalmadı" dedi.

YORUMLAR 20
  • alper 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne kardesim ayiptir.! Takmasin! 40 liraya altin takacaksa takmsin! 3 paket sigaraya altin mi takilir.
    Cevapla
  • İspo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu açık bir şekilde gözler önüne sermektedir.Pembe portreler çizmenin anlamı yok bir çeyrek altın alıp yuva kurmaya ve yahut evladının sünnetini yapmaya çalışan dostlarımıza bir çeyrek altın alıp küçük bir katkıda bulunamıyoruz tabii bu duruma tepki göstermesi muhtemel tuzu kuru kesimi dahil etmiyorum.
    Cevapla
  • erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Toplumun fakirlestigi yok kardesim herrkesin elinde son model ucuk fiyatli telefonlar her bireyin altinda luks araclar luks tuketim söyle diyelim geleneklerimiz reforme edildi
    Cevapla
  • Tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden hayat daha ucuzdu, şimdi herşey ateş pahası.
    Cevapla
  • Gurbetci54 7 yıl önce Şikayet Et
    burda avusturyadada ayni fiyat gram altin 30-40 € değişen bşy yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle