Çetinkaya'nın açıklamasıyla dolar düşüşe geçti

Gün boyu dar bantta yükseliş ve düşüş arasında gidip gelen kur TCMB Başkanı'nın açıklaması sonrası 3.70'in altına gevşedi.

Çetinkaya'nın açıklamasıyla dolar düşüşe geçti
Çetinkaya'nın açıklamasıyla dolar düşüşe geçti
GİRİŞ 09.02.2017 16:37 GÜNCELLEME 09.02.2017 17:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gün boyu dar bantta yükseliş ve düşüş arasında gidip gelen kur TCMB Başkanı'nın açıklamaları ve gelişen piyasalardaki yükselişe paralel olarak 3.68'li seviyelere indi.

Sabah saatlerinde 3.71 seviyelerinde seyreden kur daha sonra yükselişe geçerek 3.72'yi aştı. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın Londra'da yaptığı sunumda 'TCMB'nin tüm araçlarını kullanmaya devam edeceği'ni belirtmesinin ardından kur %0.8 düşüşle 3.6894'e kadar geriledi. 

Dün 3.75'i test eden kur daha sonra dolar endeksindeki düşüşle beraber gerileyerek 3.70'in de altına inmişti. 

YORUMLAR 4
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Artik bu zihniyetin faydali milli olduguna inanmiyorum bu yilda ithalat artar ihracat artmaz iyimser ihtimalle yerinde sayar 2023 e bir bahane simdiden bulun tavsiye ederiz
    Cevapla
  • buyuk 7 yıl önce Şikayet Et
    bu buyuk cokusun baslangici eger dolar dusmese amerika dusecek
    Cevapla
  • Egeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece faiz düşünce yatırımın yapılacağı düşüncesi yanlıştır. Sayın faiz lobisi bey, bakar faiz düşükse parasını dövize yatırır, yine yatırım yapmaz. Yine paradan para kazanır. Durum bu. Ülkeyi bi çember olarak düşünün, bu çembere dışarıdan para girmesi lazım. Bu da sanayi ve teknoloji kurarak olur. Ama biz dolar bozdurarak her şeyin düzeleceğini sanıyoruz. Dolar bozdurunca, dolar birinin cebinden çıkıp diğerinin cebine giriyor. Çemberin içinde yer değiştirmiş oluyor. Uzun vade de bi işimize yaramaz. Sadece kendimizi kandırmış oluruz.
    Cevapla
  • Aysen 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun adı faizi artırmak oluyor, şayet doları durdurma adına faizi yükseltme yoluna giderlerse bu millete haksızlık yaparlar. Bence bu konuda Reise kulak vermeleri lazım.
    Cevapla