İşçilerin sigorta primlerini devlet karşılayacak

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda çalışanlara yönelik Başbakan Binali Yıldırım açıklamada bulundu

GİRİŞ 07.02.2017 16:34 GÜNCELLEME 07.02.2017 16:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası`nda çalışanlara yönelik Başbakan Yıldırım açıklamada bulundu. Yıldırım, "500 bin çalışanının maaşını veriyoruz, sigorta primlerini Maliye Bakanlığı karşılayacak" dedi. 

Ekonomi Şurası'ndan konuşan Başbakan Binali  Yıldırım, ekonomide yaşanan gelişmelere ve kurdaki dalgalanmaya değindi. Değerlendirme kuruluşlarının, Türkiye'nin gelişmesini geciktirmek için her türlü gayreti gösterdiğini savunan Başbakan Yıldırım, "2016'nın son aylarında dünyadaki belirsizlikle beraber yaşanan kurdaki dalgalanmayla yine bazı çevreler, dış ekonomik lobiler, Türkiye ekonomisi üzerinde birtakım oyunlar oynamak için harekete geçti. Değerlendirme kuruluşlarının amacı gördük ki ekonomimizi değerlendirmekten ziyade Türkiye'deki istikrar ve güveni sekteye uğratmak ve Türkiye'nin gelişmesini geciktirmek için her türlü gayreti gösteriyorlar. Biz ekonomimize, milletimize, iş adamlarımıza güveniyoruz. Bugüne kadar bu oyunları nasıl boşa çıkardıysak bu son zamanlarda sahnelenen bu oyunu da boşa çıkaracağız" dedi.

SİGORTA PRİMLERİNİ MALİYE KARŞILAYACAK

Başbakan Yıldırım, şunları ifade etti:  "TOBB, iş camiamızın en büyük çatı örgütü. Bünyesinde 1,5 milyon üyesi var. Her bir üye bir kişi istihdam ettirse 1,5 milyon aş anlamına geliyor. Bu sayıyı arttırınca 3 milyondan bahsediyoruz. İnsanlarımıza yeni iş alanı oluşturmak için bir adım attığınız da iki adım atacağız.

1,5 milyon çalışan için 12 milyarlık kaynağı hükümet olarak karşılıyoruz. Bunların işbaşı eğitim, 3 ay boyunca. 500 bin çalışanının maaşını veriyoruz, sigorta primlerini Maliye Bakanlığı karşılayacak."

YORUMLAR 12
  • TOPRAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi böyle düzelmez.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    birazda işçiden yana olsanız ,zengin vergi vermez işçinin sırtından parayı kazanır,asgari ücret 1440 tl olduğu ülkede kiralar 1200 tl başlıyorsa ortada bir sorun var devlet vatandaşından çok şey istiyor ama vatandaş içinde kılını kıpırdatmıyor bıktık artık..
    Cevapla
  • vtn 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisim, kendi sigortasını ödeyip eşin dostun iş yerinde sigortalı olanları tespit edilince neden tüm hakları elinden alınıyor, aylık 550 tl ödeyen adam, issiz olduğu halde devlete bedavaya yük olmayan adam sizin icin nimet değil midir ? Yaşlanıncaya kadar hiç para ödemese devlete ve devlet bakmak zorunda kalsa devlet açısından daha mı iyi olacak ? Bırakın kendi sigortasını ödeyen ödesin, insanların işini kolaylaştırın, zorlaştırmayin, zulmedenlere engel olun, selam ve dua ile....
    Cevapla
  • gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    ya reis meslek.liselilerin staj donemindeki sigortalilik surelerini de baslangic olarak kabul ediverin gari yaa
    Cevapla
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    kaldırın şu faizi kardeşim, hafifletin şu pirimleri. hep büyükler daha da büyüyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle