Gedikli'den Fitch ve S&P değerlendirmesi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Fitch ve S&P'nin not kararlarına ilişkin açıklama yaptı

Gedikli'den Fitch ve S&P değerlendirmesi!
Gedikli'den Fitch ve S&P değerlendirmesi!
GİRİŞ 30.01.2017 14:20 GÜNCELLEME 30.01.2017 14:20

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Fitch ve S&P'nin kararının subjektif olduğu gün gibi ortaya çıktığını kaydetti.

Gedikli twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye her türlü manipülasyon ile ilgili hukuki süreç başlatma hakkını kullanabilecek özgüvende olduğunu, buna herkesin dahil olduğunu belirterek, "Kimse ve hiçbir kuruluş Türkiye Cumhuriyeti'nin ve vatandaşlarının geleceğinden daha önemli değildir. Operasyon çekmeye kalkan operasyonunun bedelini öder!

Fitch ve S&P'nin yapmaya kalktığı operasyona Ne piyasalar Ne de yatırımcılar aldırış etmedi, kararın subjektif olduğu gün gibi ortaya çıktı. Geçen hafta 'Türkiye'nin notunu indirirseniz kendi itibarınızı kaybedersiniz demiştim. Uluslararası arenada bu skandal konuşuluyor.

7 Haziran sonrası hendek siyaseti yapanlarla 15 Temmuz sonrası not indirenlerin Türkiye'ye karşı ortak hareket ettiği artık aşikar. Anayasa referandumu yaparsanız diye başlayan not kararı ekonomik değil siyasidir, iç işlerine müdahaledir! Bunu görmemezlikten gelmek imkansız." dedi.