Erdoğan'dan İngiltere'ye 20 milyar dolarlık çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İngiltere Başbakanı Theresa May'ı kabul etti.

GİRİŞ 28.01.2017 17:23 GÜNCELLEME 28.01.2017 17:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erdoğan "Bundan sonraki süreç İngitere ve Türkiye arasında çok daha farklı bir konuma gelecek. Ekonomik alanda 15,6 milyar dolar seviyesine çıkan ticari hacmimizi 20 milyar dolara çıkarmayı kendilerine teklif ettim" dedi.

20 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAYI TEKLİF ETTİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bundan sonraki süreç İngitere ve Türkiye arasında çok daha farklı bir konuma gelecek. Ekonomik alanda 15,6 milyar dolar seviyesine çıkan ticari hacmimizi 20 milyar dolara çıkarmayı kendilerine teklif ettim. Stratejik ortaklık konusunda attığımız adımın her iki ülke arasında aksamadan devam etmesine gerek Bakanlar, gerekse Başbakanlar seviyesinde gerçekleşeceği konusunda mutabık kaldık. Bir diğer önemli konuda özellikle enerji alanında iş birlikleri yapmamız mümkün. Bunları konuştuk" dedi.

"TÜRK FİRMASI İNGİLTERE'DE ÖNEMLİ BİR İHALE KAZANDI"

Bir Türk firmasının İngiltere'de çok önemli bir ihaleyi kazanmak suretiyle orada botlar yapacak olması önemli bir gelişme. Türk firmalarının İngiltere piyasasına girmesi sevindirici. İngiltere'nin Türkiye'deki yatırımlara girmesi de bizi mutlu edecektir. Sayın Theresa May'da bu azmi gördüm.

YORUMLAR 3
  • Ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    İngilize güven olurmu reis
    Cevapla
  • vtn 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen bu işi biliyosun
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Elini iyice yıka reis.
    Cevapla