Dolar 3.88 seviyesini test etti

Dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL Fitch'in not indiriminin ardından 3.88 seviyesini test etti

Dolar 3.88 seviyesini test etti
Dolar 3.88 seviyesini test etti
GİRİŞ 28.01.2017 11:03 GÜNCELLEME 28.01.2017 12:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dolar/TL , haftanın son işlem gününde Fitch'in not açıklaması öncesi 3.91 seviyesinin üzerini gördü.

Merkez Bankası gecelik repoyla piyasaya 26 milyar TL verdi. Kur, Merkez'in bu adımı sonrası gerileyerek 3.87'li seviyelere çekildi. Dolar/TL  11 0cak'ta 3.9415 ile tarihi zirveyi görmüştü.

Dolar, Perşembe günü Merkez Bankası'nın 500 milyon dolarlık Döviz depo ihalesine 1.28 milyar dolar teklif gelmesi ve Başbakan Yıldırım'ın OHAL'in devam edeceğini açıklamasının ardından yükselerek, Türk Lirası karşısında 3.87 seviyesini aşmıştı.

Fitch, Ağustos ayında Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise 15 Temmuz'da darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Fitch Türkiye,'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak altına düşürdü ve not görünümünü durağanda tuttu. Bunun ardından Dolar/TL  hafifçe yükseldi ve 3.88 seviyesini test etti. 

YORUMLAR 4
  • bay 7 yıl önce Şikayet Et
    su saatten sonra bu dolar cakilir demedi demeyin bekleyin ve o muazam cokusu keyifle seyredin
    Cevapla
  • doğrucu 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulkesini seven dolarını bozdursun. Başaramayacaklar, diz çökmeyeceğiz.. Yeni Türkiye yolunda bedelse bedel odeyeceğiz... Vazgeçmek yok. yola devam inşallah...
    Cevapla
  • mehmet oruc 7 yıl önce Şikayet Et
    hocam, Turkiyede gunluk 70-80 milyar degerinde doviz al-sat yapiliyor..sadece MB'sinda 7 milyarlik islem yapiliyor..en son Cin Merkez Bankasi boyle bir durumla karsilastiginda piyasaya 800 milyar dolar surmus ama care olmamis..demem o ki doviz bozmakla sadece yama yapilmis oluyor..yeterli degil..careyi ArGe yaparak bulabiliriz diye dusunuyorum..ihracat yapacak urunlerimiz cok olursa doviz kendiliginden gelir ve boyle caresiz kalmayiz..
    Cevapla
  • KEMAL 7 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef anayasa referandumu sonuçlanmadan dolar düşmez daha da yükselir... Yükselmesi için içte ve dışta ne yapılması gerekiyorsa üst akıl tarafından da yapılır fakat bu yapılanlarınla "hayır" ı arttırması hedeflenirken bence "evet" i arttırır...
    Cevapla