Bakandan 1 milyon işsize müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuk olduğu bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakandan 1 milyon işsize müjde!
Bakandan 1 milyon işsize müjde!
GİRİŞ 27.01.2017 17:25 GÜNCELLEME 27.01.2017 17:30
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Müezzinoğlu "1 milyon işsize iş arayan insana 10 milyarlık desteği planladık. Bu yıl 300 bin kişiye destek vereceğiz. Aktif iş gücüne destek verilecek. Çalışan sayısını artırana destek vereceğiz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV'nin sorularını yanıtladı.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Torun bakımına maaş kriteri

Yapılacak net ödeme Başbakanımızla görüştükten sonra belirlenecek. Şu anda asgari ücretin yüzde 30'u gibi düşünüyoruz. Kesinleştiğinde net rakam açıklanacak. Salı veya Çarşamba günü protokol açıklanacak. İstanbul ve Bursa belli, diğer 3 il de belli olacak ve 5 bin doğum yapmış anneye 1 yıllık proje bazında asgari ücretin yüzde 30'u kadar bir rakamla sahaya çıkacağız. Her ay bu projeyi takip edeceğiz. Şubat ayında illerdeki talepleri alıp Mart ayında uygulanmaya başlanacak. Gelir düzeyi düşük annelerden oluşacak. Büyükanneye emekli maaşı olsa da maaş verilecek.

Emeklilikte yaş sınırı

Ortalamamız şu anda 52. OECD ülkelerinde böyle bir rakam yok. Reel olandan yana olmamız lazım. Bu rakamı 65' taşıyacağız.

Sağlık sigortası

Türkiye sağlık sigortasında dünyada neredeyse örneği olmayan tek ülke. Yüzde 99,5 istediği hastaneden sağlığa ulaşabiliyor, farklı alternatiflere yönelebiliyor. Sağlık sigortası için toplanan primler harcamayı karşılıyor açık yok. Emeklilerdeki yük nedeniyle hazineden destek alıyoruz. Bizim sağlık uygulamalarının da yeni vizyonlar için Sağlık Bakanlığı ile entegre olarak yeni çalışmalar yapacağız.

İstihdamı artırma projeleri

1 milyon işsize iş arayan insana 10 milyarlık desteği planladık. . Bu yıl 300 bin kişiye destek vereceğiz. Aktif iş gücüne destek verilecek. Çalışan sayısını artırana destek vereceğiz.

YORUMLAR 42
  • temruk 7 yıl önce Şikayet Et
    işverene faizsiz kredi veriruk diyor, vergi borçlarını sileruk diyor, işverende naz hala
    Cevapla
  • Selami 7 yıl önce Şikayet Et
    işsizlere müjde verilmiyor ki işverenlere veriliyor.. bunlar işverenleri daha çok ilgilendiriyor. işsiz olan adam, destek ona işverene.. bu ne lahana turşunu bu ne perhiz???
    Cevapla
  • Alican 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın hayat şartları çok iyi yaş ortalaması sekseninde çok çok üstünde orda emekli olan 25-30 yıl maaş alacak bizde ise yüzde ellisi emekli olunca beş yıl bile maaş alamadan hakkın rahmetine kavuşuyor..Çünkü yaş ortalamamız yetmiş...sadece yüzde onu sekseni devirebiliyor..
    Cevapla
  • anlam 7 yıl önce Şikayet Et
    şu sıralar basında müjdeler uçuşuyor ancak hiçbirisi bize ve çevremdekilere değmedi... içinizde kime müjde değdi?
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    50 yaş emeklilik için iyi bir yaş bence bu olmali kadin ve erkek eşit yaşlarda emekli olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle