İndirimden sonra rekor artış!

Osman Gazi Köprüsü'nün geçiş ücretlerinde yapılan indirimin araç trafiğini yüzde 30 artırdı.

İndirimden sonra rekor artış!
İndirimden sonra rekor artış!
GİRİŞ 25.01.2017 16:58 GÜNCELLEME 25.01.2017 16:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakan Ahmet Arslan, Osman Gazi Köprüsü'nün geçiş ücretlerinde yapılan indirimin araç trafiğine olumlu yansıdığını belirterek, "Yaklaşık yüzde 30 bir artış oldu. Ancak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü'nde ve bunların devamı olan otoyollarda bizim zaten başlangıçtaki fizibilitelerimiz ortaya koyuyordu ki bu projeler bitip belirli bir süre geçmeden, ilave kendi trafiğini oluşturmadan isteğimiz rakamlara erişemeyeceğiz. Bu bizim için sürpriz değil." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların köprüden geçmek yerine Körfez'i dolaşarak yakıt sarfiyatı yaptıklarını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Vatandaş İstanbul'dan çıkarken deposunu dolduruyor. Osman Gazi Köprüsü sapağına gelince de 'köprüden geçersem 65 lira vereceğim, Körfez'i dolaşırsam sanki bedava dolaşmışım' gibi psikolojiye giriyor. İnsanlarımızdan istirhamımız, bu hesabı iyi yapsınlar. Körfez'i dolaşarak zaman kaybına uğramasınlar, çevreye zararlı etkiyi artırmasınlar ve çok daha önemlisi kaza riskini almasınlar. Süre içerisinde bugünlerde Bursa'ya kadar olan kısmını da açmış olacağız. Orhan Gazi'den sonra Gemlik Bursa'yı da açmış olacağız. İlave trafiğini oluşturacak ve inşallah iki yıl içerisinde İzmir'e kadar olan otoyolu bitirdiğimizde ve Çanakkale'nin trafiğini ring olarak buraya aldığımız zaman o rakamlara erişecektir."

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ VİNÇ

Öte yandan, Osman Gazi Köprüsü'ndeki vincin trafiğe olumsuz herhangi bir etkisinin olmadığının altını çizen, Arslan, şu ifadeleri kullandı

"Orada vincin sökülmemesinden kaynaklı trafik akışı aksıyor mu, hayır. İnsanlara bir zararı var mı, hayır. Belki psikolojik olarak 'Orada vinç var, devrilir mi' diye düşünüyorlar. O vinç, hiçbir köprü yokken, hiçbir çalışma yokken, devrilmeyecek şekilde inşa edilmiş, monte edilmiştir. Dolasıyla insanımız bu konuda rahat olsunlar. Bizim derdimiz insanımızın toptan menfaatidir. Toptan menfaat de bu projenin kullanılması olduğuna göre vinç söküm işleri zaman içerisinde yapılır. Burada herhangi bir tereddüde mahal yok."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • hasan57 7 yıl önce Şikayet Et
    bence de pahalı
    Cevapla
  • Yücel güvenkaya 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz doblo kullanıyoruz bizim araçlarada uygun. Olsun bizde daim kullanalım
    Cevapla
  • PERDECİ 7 yıl önce Şikayet Et
    osmangazi köprüsü bence hala pahalı çünkü gemlik altınova arası otoban 12 lira köprü 65,65 lira osmangazi köprüyü gecip gebze gişelerden çıkınca bi 18lirada orda ödüyorsunuz ben geçen hafta yaşadım bunu itiraz ettim ama sonuç yok.Bunu yetkililere iletiniz lütfen yani köprü her halükarda 100 lira tabii o zaman vapur daha cazip ..........
    Cevapla
  • enişte 7 yıl önce Şikayet Et
    hala itiraz ediyorsanız izmiti dolaşın kardeşim. Ben haftada iki defa geçiyorum evet pahalı ama bana parayla zaman kazandırıcak kadarda değerli. Asgari ücretli adamların pahalı diye çığırtkanlık yapmasını anlamıyorum çünkü araba sizin neyinize o zaman. bursaya 25 izmire 60 lira otobüs.
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum.
    Cevapla