Kurtulmuş: FETÖ 50 milyar dolara hükmediyor!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "FETÖ'nün yaklaşık 50 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe hükmettiklerini de biliyoruz” dedi.

Kurtulmuş: FETÖ 50 milyar dolara hükmediyor!
Kurtulmuş: FETÖ 50 milyar dolara hükmediyor!
GİRİŞ 18.01.2017 14:55 GÜNCELLEME 18.01.2017 14:55

Kurtulmuş, Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "terörle mücadele" konulu toplantıda, güvenlik uzmanlarıyla bir araya geldi. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada FETÖ'ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin son iki yıldır başta DEAŞ, PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle sahada amansız bir mücadele verdiğine dikkati çeken Kurtulmuş, bu mücadelenin de artık bir mücadele olmanın ötesinde, bir savaş mahiyeti arz ettiğine vurgu yaptı.

Kurtulmuş, hem sınır güvenliği hem şehirlerdeki terör örgütlerinin saldırılarından Türkiye’yi korumak adına daha güçlü, topyekun mücadele edildiğini aktardı.

Türkiye’nin ısrarlı takipleri sonucu Avrupa ülkelerinde 5 bin dosyanın PKK terör örgütüne karşı açıldığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu dosyaların takip edilmesi önemli bir meseledir. Ayrıca FETÖ’nün oluşturduğu uluslararası bağlantı, ciddi bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. Maalesef PR çalışmalarıyla, algı operasyonlarıyla hem Türkiye içerisinde FETÖ’ye karşı oluşan milli birlik ve bütünlüğü kırmak hem de Türkiye’yi insan hakları ihlallerinin olduğu, toplumsal düzenin bozulmaya başladığı ve ekonomik sistemin çökmeye başladığı bir ülke şeklinde göstermek gibi önemli çabalar sürdürüyorlar. Bunlara karşı da verilecek olan mücadelenin son derece önemli olduğunu ifade etmek isterim. Bununla ilgili ortak bir bakış açısının da konulmasının son derece faydalı olduğunu biliyorum."

"50 milyar dolara hükmediyorlar"

Kurtulmuş, "Özellikle FETÖ’nün şu anda en az 3 bin üst düzey yöneticisinin okullarda, vakıflarda, ticari şirketlerde, medya kuruluşlarında, uluslararası alanda ciddi bir bağlantı oluşturduklarını ve yaklaşık 50 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe hükmettiklerini de biliyoruz." dedi. Kurtulmuş, terörle mücadelenin fiili olmanın ötesinde, algı operasyonlarıyla, bu örgütlerin yurt dışı bağlantılarının kesilmesiyle, uluslararası bağlantılarının zayıflatılmasıyla ilgili olarak da sürdürüleceğini belirtti.

Toplumun, bu örgütlerin tamamına karşı ortak bir mücadele verilmesi konusunda duyarlılığının oluştuğunu söyleyen Kurtulmuş, "Yapılan terör saldırıları, sanılanın aksine Türkiye’de, toplumsal kesimler arasında farklılaşmayı değil tam tersine bir bütünleşmeyi temin etmektedir." diye konuştu.