Erdoğan'dan bankalara çok sert uyarı!

SGK binalarının açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankaları sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan'dan bankalara çok sert uyarı!
Erdoğan'dan bankalara çok sert uyarı!
GİRİŞ 17.01.2017 14:42 GÜNCELLEME 17.01.2017 15:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan SGK binalarının açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında "Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar, eğer bu ülkede girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi musluklarını açmıyorsa, kim ne derse desin karşısında bizi, hükümeti bulacaktır" dedi. 

BANKALARA KREDİ ÇAĞRISI

Dün Cumhurbaşkanlığı'nda ekonomi danışmanları ve hükümetteki ekonomi sorumlularıyla bir araya gelerek bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, "Ekonomimizin 14 yılda geçirdiği yapısal dönüşüm ortadadır. 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için gereken yapısal reformlar gündemimizde. Özellikle 2013 yılından beri maruz kaldığımız bütün saldırılar bunun içindir. Ekonomiyi durdurma, sanayicilerimize yatırım yapmayın söylemleriyle emareleriyle açıktır. Paranızı bankada tutun demek, banka patronları vurgunu vursun demektir. Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar bu ülkede girişimciye, yatırımcıya yatırım musluklarını açmıyorsa karşısında bizi, hükümeti bulacaktır. Çünkü yatırımcı kredi alabilecek ki, yatırımını genişletsin, yeni yatırım yapsın. İstihdam olacak, üretim olacak. Bu krediler yüksek faizle olmayıp, düşük faizle olursa rekabet de artacaktır. Bu da olunca Türkiye'nin sıçrama yapması daha çabuk olacaktır"

ERDOĞAN ÇİFTÇİLERE SESLENDİ: TARLANI SATIN ALANLARA DİKKAT ET

Birileri benim sözlerimden mutlu olmaz. Ben sorumluluk makamındayım ben söylemezsem olur mu? Bu millet benim haklarımı koru dedi. Bende sonuna kadar korumak zorundayım. Terör örgütlerinin eylemlerine baktığımızda işin gerisinde ekonomik bir mesaj olduğunu görürsünüz. Oradan sizi çökertmek isterler. İstanbul'a bir gün PKK'nın diğer gün DAEŞ'in saldırması normal değildir. Meselenin ekonomiyi yavaşlatmak olduğunu kim inkar edebilir. Bakıyorsunuz tarlada domates 1 lira çarşıda 7-8 lira! İnsaf insaf... Bunları da konuştuk. Bu işe bir çözüm bulmamız lazım. Ben çiftçime sesleniyorum; bir yıl önceden senin tarlanı satın alanlar noktasında dikkatli ol. Şimdi Gıda ve Tarım bakanımız burada, tedbirler almamız lazım.

YORUMLAR 8
  • VATANDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıkım kararı çıkarılmış binlerce bina var ama bazı müteahhitler dolar bozup işe başlamak istemiyor Belediyede onay bekleyen projeler çok bekliyor. SONUÇ: Mevcut kanunlar; deprem testi yapılan binalara iki hafta itiraz süresi, iki ay karar verme, müteahhitle anlaşma süresi, iki-üç ay binayı boşaltma ve yıkma süresi veriyor ama müteahhide bu iş için paran var mı diye sormuyor, işe başlama ve bitirme süreleri koymuyor. Belediyeye projeyi onaylama süresi koymuyor. NEDEN? Daire sahiplerini zorladığınız gibi, sözleşme yapan müteahhitlere ve belediyelere bu süreleri koyun ve onları dolarlarını bozdurup işe başlamak zorunda bırakın. Parası olmayana kredi verin, iş bitirme sigortası yaptırın.
    Cevapla
  • BAŞKANA İLETİN 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da çürüğe çıkarılmış hatta karotla bütün kolonları delinmiş ve çökme noktasına getirilmiş binlerce binada insanlar müteahhitlerinin keyfini beklerken yaşamaya devam ediyor. Müteahhitler paralarını Dolara yatırmış iş yapmadan kar etmenin keyfini sürerken binlerce insanın canı tehlikeye atılıyor. Bu insanların binalarını delik deşik ettin, kalbura çevirdin neden inşaata başlamıyorsun diye hesap soran yok. O bina çökerse ölenlerden başka sorumlu da yok. Örnek: Zeytinburnu'ndaki çöken bina. Allah'tan bina boşaltılmış ama hala boşaltılmayan binlerce bina var. Kısacası bu müteahhitleri ve belediyeleri harekete geçirecek kanunlar çıkarın. Toki, mahalle bazında ekstra projeler üretsin.
    Cevapla
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın reıs bunları kac senedır banklara dıyosun ama bankalar gene bıldıgını okuyor.hepten sıktılar pıyasayı kredı vermıyolar.devlet bankaları da ıcınde hatta basta olmak uzere
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif git kendin kaldır. İstemiyorum de olsun bitsin.
    Cevapla
  • toprak 7 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılara toprak satma hususunda dikkat edilmeli, yerinde açıklama
    Cevapla
  • sürgün nefer 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlarda 190 bin ₺ lik ipoteğim var 10 bin₺ kredi vemiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle